Hava Durumu

BTSO, Yed’i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivaline Ev Sahipliği Yaptı

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası(BTSO) ile Kültür Bakanlığı desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali, 7 şehirde yaşayan dünyaya mal olmuş 7 ilim ve bilim insanının hikayesi beyaz perdeye taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO, Yed’i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivaline Ev Sahipliği Yaptı
 Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası(BTSO) ile Kültür Bakanlığı desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali, 7 şehirde yaşayan dünyaya mal olmuş 7 ilim ve bilim insanının hikayesi beyaz perdeye taşıdı. 


Dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivali olan Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nin 4’üncüsü BTSO’nun destekleriyle gerçekleştirildi. 7 şehirde yaşayan 7 ilim ve bilim adamının hikayesini temel alan yarışma her yıl belirli bir tema üzerine senaryo haline getiriliyor. Yurt içi ve yurt dışından üniversitelerin iletişim fakültelerinin ortaklaşa yürüttüğü festivalde bu yıl senaryo kategorisindeki en başarılı 7 eser jüri üyeleri tarafından seçildi. Profesyonel bir ekip tarafından Bursa, Konya ve İstanbul’da çekilen filmler festival bünyesinde kurulan 7.Sanat Yazlık Sineması’nda gösterime alındı.

7 İLİM VE BİLİM İNSANININ DÜŞÜNCELERİ YENİ NESİLLERE AKTARILIYOR
Kent protokolü ve sanatseverlerin katıldığı etkinlikte konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olma şerefine erişen Bursa’nın, tarihi ve kültürel yönünün yanı sıra manevi iklimiyle de tarihteki yerini koruduğunu ifade etti.  Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçiren BTSO’nun kentin ekonomisine olduğu kadar tarihi ve kültürel hazinelerinin yeni nesillere aktarılmasında da aktif bir rol üstlendiğini ifade eden Duran, “Odamızın destekleriyle 4. Kez düzenlenen, ‘Uluslararası Yed’i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’ Dünya’nın ilk tasavvuf filmleri festivali olma özelliğini taşıyor. Bursa’mızın da aralarında bulunduğu 7 şehirde yaşamış 7 velinin öyküsünü ve evrensel mesajlarını beyaz perdeye yansıtan festival ile gönül dostlarının yaşam tarzları ve düşünceleri yeni nesillere aktarılıyor. Böylesine özel bir projede gönül dostlarımızın hayat hikâyelerinin genç kardeşlerimizin heyecanı ve bakış açılarıyla beyaz perdeye yansıtılması da güzel bir anlam ifade ediyor” diye konuştu.

YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Festival koordinatörü Eda Sürmeli, “Amacımız, sinema konusu haline getirdiğimiz her bir İslam bilgininin, duruş ve faziletli öğretilerinden bir bilinç oluşturmak.  Sadece yurt içinde değil yurt dışında da bu farkındalığı oluşturmak için ürettiğimiz filmler ile dünya festivallerine katılıyoruz” dedi.  Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen BTSO, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğüne teşekkür eden Sürmeli, “Hem Türk sinemasına katkı sağlamak, hem de bir film üzerinden bu değerleri tanıtarak, diğer ülkelere İslami doğru aktarabiliyor olmaktan onur duyuyoruz. Önümüzdeki yıl da, 7 bilim insanını tema alan filmlerimizle yurt dışında temsile devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

EN İYİ KISA FİLM: SEVMEK ZAMANI
Bu yıl 358 eserin katıldığı yarışmada senaryo ve kısa film kategorilerinde 12 ödül dağıtıldı. 250 başvurunun yapıldığı senaryo kategorisinde 7 senaryo seçilirken, 108 kısa metrajlı filmin katıldığı senaryo kategorisinde ise 5 film ödül almaya hak kazandı. Kısa film kategorisinin birincisi olan Sevmek Zamanı isimli kısa filmin yönetmeni Batuhan Fındıklıoğlu’na ödülünü BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.