Hava Durumu

BTSO’da 100 Girişimci Adayı Sertifikalarını Aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’ndan mezun olan 100 aday, gerçekleştirilen törenle sertifikalarına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2017 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2017 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO’da 100 Girişimci Adayı Sertifikalarını Aldı
 BTSO Akademi projesi kapsamında, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan 100 girişimci adayı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. BTSO ana hizmet binasındaki törene; BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ve girişimci adayları katıldı.

 

“GİRİŞİMCİLERE REHBERLİK EDİYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, kentte girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. BTSO Akademi kapsamında 24 Nisan tarihinde başlayan eğitim programlarında şimdiye dek 4 ayrı eğitimin tamamlandığını belirten Onur, bu eğitimlere 100 girişimci adayının katıldığını belirtti. Her bir adayın parlak iş fikirlerine sahip olduğunu belirten Onur, “BTSO olarak girişimcilerimizin bu iş fikirlerini ticarileştirebilmeleri noktasında düzenlediğimiz eğitimlerle kendilerine rehberlik ediyoruz. Şimdiye dek çok sayıda mezunumuz kendi işyerlerini açarak ekonomimize katkı vermeye başladı. Bu açılan işyerlerini görmek bizler için de mutluluk verici.” dedi. İlerleyen dönemde başarılı işletmelere yenilerinin de ekleneceğine inandığını belirten Onur, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu ile Kadın Girişimciler Kurulu’nun da girişimci adaylarının daima yanında olduğunu vurguladı.

 

MEZUNLAR UMUTLU

BTSO Akademi tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nden mezun olan ve otomotivden bilişime, sağlıktan tekstile birçok farklı sektörde faaliyet göstermeyi hedefleyen adaylar da geleceğe dair umutlu konuştu. Eğitimleri başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan jakar desinatörü Aynur İçmez, bebek giyim mağazası açma hayaliyle eğitimlere katıldığını söyledi. İçmez, “Oldukça verimli bir eğitim dönemi geçirdik. Ticarete dair hiçbir bilgim ve tecrübem olmamasına rağmen eğitim süresince edindiğim bilgiler sayesinde, hayalimdeki iş fikrini gerçeğe dönüştürebileceğim. Desteklerinden ötürü BTSO ve KOSGEB’e teşekkür ediyorum.” dedi. Bir diğer mezun İsmail Güler ise sağlık sektörüne yönelik iş fikrini hayata geçireceğini belirtti. Medikal malzeme satışı yapan bir işyeri açacağını söyleyen Güler, “Bu alanda uzun yıllardır çalışıyorum. Şimdi KOSGEB’den alacağım destekle, kendi işyerimi açacağım. Girişimcilerin yanında olduğu için BTSO ve KOSGEB yetkililerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİMLER SÜRECEK

BTSO Akademi tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 31 Temmuz ve 7 Ağustos’ta başlayacak iki ayrı programla devam edecek. Eğitimlere başvurmak isteyen adaylar, 25 Temmuz tarihine kadar “akademi.btso.org.tr” adresinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan adaylar KOSGEB’in sağlamış olduğu 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanlarından faydalanabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.