Hava Durumu

BTSO’da proje hazırlığı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) kompozit alanında yaptığı başvuru Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasını Ur-Ge projeleri ile dünya çapındaki rekabette daha ileri bir platforma taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO’da proje hazırlığı

Türkiye’nin sanayi, üretim ve ihracat merkezi Bursa’da firmaların küresel piyasalarda daha fazla söz sahibi olabilmesi adına büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yoğun rekabet ortamında iş dünyasına sunulan desteklerin etkin ve verimli kullanılmasına önem verdiklerini ifade etti. Burkay, Bursa iş dünyasını Ur-Ge projeleri ile dünya çapındaki rekabette daha ileri bir platforma taşımayı hedeflediklerini ifade etti. Uzay, havacılık ve savunma, raylı sistemler, bebe ve çocuk konfeksiyonu, makine, Dumanbet kimya, gıda, tekstilin ardından son olarak da kompozit alanında Ur-Ge projesi başvurusunun onaylandığını dile getiren Burkay, toplam 8 proje ile Türkiye’de en fazla Ur-Ge projesi gerçekleştiren oda olduklarını söyledi. Burkay, hayata geçirdikleri her bir proje ile üyelerine Ekonomi Bakanlığı’ndan 4,5 milyon dolara kadar destek sağladıklarını belirtti.

36 MİLYON DOLARLIK KAYNAK
Proje ile öncelikli olarak Ur-Ge kapsamındaki firmaların ihtiyaç analizlerinin yapıldığını dile getiren Burkay, “Bu süreçte, üyelerimize eğitim, danışmanlık ve yurt dışı fuar organizasyonları kapsamında çok önemli hizmetler sunuyoruz. Firmalarımız Ur-Ge destekleri ile dünyadaki yenilikleri yakından takip ederken, yeni ticari bağlantıların da yollarını arıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.