Hava Durumu

BTSO’dan Bir İlk Daha

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Verimliliği Merkezi (EVM) içerisinde yer alan ‘Enerji Ölçüm Laboratuvarı’ TÜRKAK tarafından akredite edilen Türkiye’nin ilk ve tek laboratuvarı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO’dan Bir İlk Daha
 Bursa sanayisinin katma değerli üretimine yönelik rol model olan adımlar atan BTSO, enerji verimliliği konusundaki çalışmalarına devam ediyor. BTSO’nun ‘Yeşil Büyüme’ Projesi kapsamında faaliyete geçen EVM, yeni bir başarıya imza attı. EVM bünyesinde faaliyet gösteren ‘Enerji Ölçüm Laboratuvarı, ’Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17025 Standardına göre akredite edildi. Böylece EVM, Türkiye’de ilk ve tek akredite ‘Enerji Verimliliği Ölçüm Laboratuvarı’na sahip oldu.

 

VERİMLİLİK ODAKLI BÜYÜMELİYİZ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, enerji verimliliğinin Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşması konusundaki önemine değindi. İktisatlı şekilde kullanılan enerjinin aynı zamanda üretilen bir enerji olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Başkan Burkay, BTSO olarak enerji verimliliği konusunda çok önemli adımlar attıklarını hatırlattı. ‘Yeşil Büyüme Projesi’ kapsamında Bursa sanayisinin verimlilik ve çevre odaklı büyümesini hedeflediklerini belirten Başkan Burkay, “Ekonomimizdeki sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için verimlilik odaklı çalışmalara önem vermeliyiz. Üretim ve ihracat kenti Bursa’mızda enerji verimliliği konusunda farkındalığı artırıyoruz. Gece gündüz demeden ter dökerek yaptığımız üretimde ‘verimliliği’ mutlaka ön planda tutmalıyız. Enerji verimliliği bizleri hedeflerimize ulaştıracaktır” dedi.

 

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

BTSO olarak alternatif enerji kaynaklarına ilişkin Ur-Ge ve kümelenme projelerini de hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Burkay, BEBKA’nın da destekleriyle 2 yıl önce hayata geçen EVM’nin sanayi üretiminde verimi artıran hizmetler verdiğini vurguladı. Firmaların enerji verimliliği alanında ihtiyaç duydukları profesyonellerin yetişmesini sağladıklarını belirten Başkan Burkay, “Odamızın ‘Yeşil Büyüme’ vizyonuyla hayata geçirdiği EVM, sanayicimizin ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmet veriyor. Firmalarımızın rekabetçiliğine de güç katan merkezimizin TÜRKAK tarafından akredite edilmesi önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bundan sonra merkezimiz, enerji verimliliği odaklı çalışmalarına daha hızlı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

 

EVM’NİN VİZYONU

DOSAB’taki BUTGEM yerleşkesi içerisinde BTSO MESYEB bünyesinde hizmet veren EVM, 500 metrekarelik alan üzerine faaliyet gösteriyor. Merkez bünyesinde Soğutma, Fırın&Chiller Ünitesi, Buhar Ünitesi, Basınçlı Hava, Pompa Ünitesi ve Aydınlatma Ünitesi yer alıyor. BTSO EVM’nin vizyonu, öncelikle Bursa olmak üzere enerjinin üretildiği, iletildiği ve kullanıldığı tüm noktalarda sanayiciye dünya standartlarında çözümler geliştirerek uygulama ve ölçüm hizmetleri verebilmektir. Akreditasyon süreci bu amaca yönelik önemli bir adım. EVM tarafından sunulan ölçüm hizmetleri, uluslararası kabul görmüş referans standartlara göre yapılır ve hazırlanan raporlar, TÜRKAK ile karşılıklı tanına bilirlik sözleşmesi imzalamış tüm Avrupa ve dünya ülkelerinde geçerlidir. Ayrıca 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında, enerji yöneticisi yetiştirmek üzere Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yapan Enerji Verimliliği Merkezi’nin faaliyetleri T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.