Hava Durumu

Bursa esnafı ajanslarla kalkınacak

AB tarafından, Avrupa Gençlik Programına akredite edilen tek esnaf odası olan Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası, Türkiye’de bir ilke imza attı. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına bağlı Oda yönetimi “Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının Proje Yazma Kapasitelerinin Arttırılması”na eğitim çalışmasıyla da örnek olacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa esnafı ajanslarla kalkınacak
 Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası tarafından yürütülen BEBKA Kalkınma Ajansı ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği esnaflara yönelik eğitim programları hakkında bir basın toplantısı düzenlendi. BESOB Binasında yapılan ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Özbalaban ve ekibinin katıldığı toplantıda Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Özbalaban, “Bursa Esnaf Ve Sanatkarlar Odalarının Proje Yazma Kapasitelerinin Arttırılması”na yönelik çalışmalar ve  AGH-Avrupa Gönüllü Hizmeti olan  EVS - European Voluntary Service hakkında bilgi verdi.


BURSA ESNAFI BEBKA İLE KALKINACAK

Gerek AB gerekse yerel hibe merkezleri, her yıl farklı alanlarda farklı konulara farklı hibe miktarları ile çağrıya çıkardığını hatırlatan Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Özbalaban, söz konusu hibelerin esnaf odaları için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Bu güne kadar Bursa’da proje yazan, kazanan ve yürüten Tek Oda Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası olduğunu söyleyen Özbalaban, “Diğer Esnaf oda başkanlarının hibe merkezlerinde sıcak baktığı ancak nerden ve nasıl başlayacakları konusunda yetersiz kaldıklarını gözlemledik. İşte bu noktadan yola çıkarak hazırlanan bu proje ile Bursa’daki tüm oda Başkanları AB ve Kalkınma Ajansları Hibe Programları hakkında bilgilendirilecek, pratik uygulamalar ve tecrübelerin paylaşılacağı interaktif bir eğitim ile Oda başkanlarının konuya hakim olması sağlanacak. Devam eden eğitim sürecine de Odalar, birer proje elemanını gönderecek ve kendi odalarının proje yazma kapasitesini arttıracak” dedi.


18-30 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLERE BÜYÜK FIRSAT

Özbalaban, Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası tarafından organize Türkiye Ulusal Ajansı’nın destekleri ile yürütülen “I AM READY FOR CHANGE ( DEĞİŞİME HAZIRIM )” projesi hakkında da bilgi verdi.   AGH-Avrupa Gönüllü Hizmeti, (EVS - European Voluntary Service), 18-30 yaş arası gençlerin tercihen Avrupa ülkelerinden birinde 2-12 ay süreyle kamu yararına projelerde gönüllü olarak çalışmasını ve bu yolla kendini geliştirmesini, Avrupalılık bilincini edinmesini amaçlayan bir AB Gençlik Programı olduğuna dikkat çeken Bursa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Nedim Özbalaban, “ Geleceğin gençler üzerine kurulacağına inan Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası, Türkiye’de bu konuda AB tarafından akredite edilen tek Esnaf Odası’dır. Odamızın kazandığı bu proje ile 11 gencimiz  Bulgaris’tan, İtalya ve Tunus olmak üzere 3 ülke’ye  projemiz kapsamında gönderilecektir” dedi.

BURSA ESNAFININ GÜCÜ ARTACAK

Bursa esnafının kazancının artırılmasında mesleki eğitimlerin önemine dikkat çeken Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, 15 Kasım 2016 Salı günü başlayacak olan eğitimleri desteklediklerini belirtti.  Çalışmalarından dolayı Bursa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Nedim Özbalaban’a teşekkür eden Tak, “Eğitim programları, Bursa esnaf ve sanatkarların AB ve Kalkınma Ajansları Hibe Programlarına hakim olması ve bu platformlardan maddi destek alarak güçlenmesini sağlayacaktır. Başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere ülke ekonomisine katma değer sağlayacaktır” dedi. Toplantıda ayrıca Kurumsal Proje Danışmanı Arzu Kırayoğlu, katılımcılara her iki proje hakkında kısa bilgi verdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.