Hava Durumu

Bursa İş Dünyası BTSO’nun Geleneksel İftarında Buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 130 yıl önce Koza Han’da 70 üye ile kurulan BTSO’nun 42 bin üyeyle Türkiye ekonomisini dönüştüren bir yapıya büründüğünü belirterek, “İş dünyasından aldığımız güç ve hayata geçirdiğimiz 40’ın üzerinde makro projeyle kentimizin kalkınmasına öncülük etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2019 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa İş Dünyası BTSO’nun Geleneksel İftarında Buluştu
 BTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Bursa İş Dünyası İftar Buluşması’, Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. BTSO Başkanı Burkay, 130 yıllık kökleri günümüze kadar uzanan BTSO’nun, tarih boyunca kentin büyümesine ve ülkenin kalkınma hamlesine öncülük ettiğini söyledi. Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının ortaya koydukları vizyonun en iyi noktaya taşınması amacıyla Bursa için çalışmayı sürdürdüklerini ifade eden Başkan Burkay, “Odamız sadece Bursa ekonomisinin değil Türkiye ekonomisinin de her anlamda en önemli mihenk taşı konumunda. Gönüllük esasına dayalı bir şekilde göreve geldiğimiz 2013 yılından bu yana TEKNOSAB’dan KOBİ OSB’ye, BUTEKOM’dan GUHEM’e kadar 40’ın üzerindeki projeyi iş dünyası temsilcilerimizden aldığımız güçle kentimize kazandırdık. Projelerimize katkı sağlayan tüm meclis, komite ve konsey üyelerimize de bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum. ” diye konuştu.



BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

“Güçlü ekonominin en önemli temel taşı iş dünyasıdır.” diyen Başkan Burkay, Bursa iş dünyası olarak hedeflere ulaşmak için daha çok çalışacaklarını söyledi. Konuşmasında iş dünyasının birlik ve beraberliğinin önemine de değinen Başkan Burkay, “Birlikteliğimizi korumalıyız. Tüm makro projelerden aldığımız sonuçların nitelikli olmasında birlik ve beraberliğimiz kilit rol oynuyor. Bu noktada BTSO çatısı altında hizmet veren tüm başkanlarımıza, yönetim kurulu ve meclis üyelerimize gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Kent olarak ortaya koymuş olduğumuz bu örnek birliktelik yeni başarıları da beraberinde getirecektir. Bizlere bırakılan bu sorumluluk bilinciyle Bursa’mız için özverili bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.



“BURSA, İSTİHDAMDA DA ÖNCÜ”

BTSO olarak insana yatırım odaklı projelerle Bursa’nın kalkınma hamlesine güç katmaya devam ettiklerini belirten Başkan Burkay, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında 14 mesleki ve teknik lisede nitelikli dönüşümünün startını verdiklerini ifade etti. Başkan Burkay, proje ile BEBKA’nın mesleki eğitim özelinde sunduğu mali destek programından faydalanarak, iş dünyasının stratejik alanlarda talep ettiği nitelikli iş gücünün oluşmasına ciddi katkı sağlanacağını söyledi. İŞKUR ile birlikte kentin 4 farklı bölgesinde kurulan istihdam ofislerinde 2 bin 500 işletmeden 20 bin çalışanı buluşturduklarını dile getiren Başkan Burkay, Bursa’nın istihdam seferberliğine en fazla katkı veren şehirlerin başında geldiğini de sözlerine ekledi.



“SAĞLAM ADIMLARLA HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ”

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, kentin ticaret ve sanayi hayatını temsil eden BTSO’nun 42 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda bulunduğunu belirterek, “Köklü tarihi boyunca üyelerine değer katan, Bursa’mızı dünya ticaretinde ön sıralara taşıyacak önemli çalışmalar gerçekleştiren Odamız, aynı azim ve kararlılıkla faaliyetlerine devam etmektedir. 130 yıllık bir kurumda görev almak, hizmet etmek elbette hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Odamız tüm Türkiye’ye örnek olan birlik ve beraberliği sayesinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeyi sürdürecek.” ifadelerini kullandı.



Konuşmaların ardından protokol üyeleri, BTSO Mutfak Akademi öğrencileri tarafından hazırlanan Odanın 130. Kuruluş Yıldönümü pastasını birlikte kesti. İş dünyası iftar buluşmasına; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, kamu kurum ve iş dünyası kuruluşları ile meclis ve komite üyeleri katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.