Hava Durumu

BURSA'NIN GELECEĞİ PARLAK

Bursa’nın geçen 30-40 yıl içinde muazzam bir büyüme gerçekleştirdiğini ve her geçen gün Bursa'da özellikle inşaat sektöründe büyük fırsatlar olduğunu belirten Öznur Metal Sanayi yapı ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karakuş, "Kentte ekonomik gelişmenin, dinamizmin de aynen süreceğini tahmin edebiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSA'NIN GELECEĞİ PARLAK
 

Öznur Metal Sanayi Yönetim kurulu başkanı Ali Karakuş, "Bursa son yıllarda inşaat yolunda çok hızlı atılımlara imza attı. Hem nüfusun artışı hem de yenileme çalışmaları ile kentin ekonomik gelişmesinde büyük katkıları oldu" dedi.  Karakuş,  “Bursa, tarihi kimliğin, kültürel mirasın ve büyüme dinamizminin iç içe geçtiği çok özel bir şehir. Bursa geleceğine güvenle bakıyor. Bursa’nın önünde çok büyük fırsatlar, büyük imkânlar var; aynı zamanda ciddi tehditler, meydan okumalar ve sınavlar da var. Şurası açık ki, Bursa önümüzdeki yıllarda, on yıllarda da göç almaya devam edecek. Yine bu dönemde kentte ekonomik gelişmenin, dinamizmin de aynen süreceğini tahmin edebiliriz. Bütün bu trendlerin kente dönük muhtemel sonuçlarını dikkate alan ciddi bir planlama yapılması gerekiyor. Özellikle inşaat sektöründe büyük atılımlar var. Biz de Öznur Metal Sanayi olarak Bursa'nın her alanında kaliteli ve garantili çalışmalarımızla sektörde 17 yıldır özveri ile çalışıyoruz" diye konuştu.   

"ZAMAN VE BÜTÇE KAYIPLARI YAŞANIYOR"

Tasarruf ve ekonomik bütçeler herkesin amaçladığı nihai durumlardır diyen Karakuş, tüketicileri önemli bir konuda uyarıyor. Karakuş, "Araştırma yapmadan verilen dekorasyon kararları bazı kuruluşlar olduğunu duyuyoruz ve Bursalı tüketicileri bu türden işletmelere karşı uyarıyoruz. Zaman ve bütçe kayıpları yaşanmada, uzun ömürlü ve garantili iş yapan işletmeleri tercih etmek, tüketiciler için faydalı olacaktır" diye konuştu.

"ARTAN NUFÜS YENİ KONUT İHTİYACI DEMEKTİR"

Tarım, turizm ve sanayisi ile ön plana çıkan şehirde inşaat sektörü de atağa geçti. Artan nüfusla yeni konut ihtiyacı her geçen gün artan şehirde çok sayıda riskli yapı olduğuna da dikkat çeken Öznur Metal Sanayi Yönetim kurulu başkanı Ali Karakuş,  kentte kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi.  Karakuş, "Bursa’nın tarihi kimliğinin yanında otomotiv sanayinin ve tekstilin başkenti, yoğun göç nedeniyle sorunlar yaşanması gayet normal. Bursa’da tarihi kimlikten ödün vermeden ciddi bir dönüşüm operasyonuna ihtiyaç var. Her geçen gün yeni imara açılan yerler ile konut ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor bunun yanı sıra eski binaların yenilenmesi amaçlı kentsel dönüşümde kaçınılmaz hale geliyor" diye konuştu.

"İNŞAATLARIN KALİTESİ ARTTI"

Bursa'da inşaat sektörü son birkaç yıldır hızlı ilerliyor. Özellikle konut sektöründe. Baktığımızda inşaat sektörünün yüzde 60'ı konut sektörü üzerinden büyüyor. Bursa'da da bu böyle diye açıklayan Karakuş, "İnşaatlarımızın kalitesi ve ciddi denetim söz konusu bu hem bizim açımızdan, hem vatandaşlarımız açısından oldukça olumlu bir gelişme dedi.  Karakuş, "Denetim ve yeni yasalar ile birlikte, Projedeki beton sınıfının imalatta da uygulanması, kullanılan inşaat çeliğinin standartlara uygun olması, projeye uygun imalat yapılması sağlandı. İnşaat teknolojilerinin de gelişmesiyle de inşaatlarımızın kalitesi arttı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yapı denetim firmalarının denetimleri ile betondan, boya ve yer kaplamasına, asansörlere kadar tüm uygulamalarda bu standartlar aranıyor. Yetkililerimizin müteahhitler, yatırımcı firmalar tarafından standartlara uygun malzemelerin kullanılıp kullanılmadığına yönelik denetimlerini arttırmalılar" şeklinde konuştu.

"CAYRALI İLE İNŞAATIN HER ALANINDA VARIZ"

Betonarme inşaatı tamamlanmamış daire, müstakil ev, ofis ve fabrikalar için; Anahtar teSlim iç ve dış dekorasyon çalışmaları gerçekleştiren Öznur Metal Yapı İnşaat Sanayi Şirketi olarak 17 yıllık geçmişiyle başarısıyla Bursa ve çevre illere ispat etti diye açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karakuş yeni kurdukları şirketin de müjdesini verdi.  Karakuş, "Cayralı Çelik kondisyon ve İnşaat şirketimizi faaliyete geçirdik. 16 ve üzerin farklı alanda çalışmalarımıza başladık. İnşaatın betonarmeden sonra ki her kaleminde kalitemizle imzamızı atıyoruz. Cam, ahşap kapı, çelik kapı, PVC, sineklik, çatı, dekorasyon, sıva, alçı, boya, zemin kaplama, duvar kağıdı, mutfak dolabı, gömme dolap, merdiven, korkuluk her alanda öz verili bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.