Hava Durumu

BUTEKOM yeni kimliğiyle sektöre değer katacak

Türkiye’de tekstil üretiminin lider şehirlerinden Bursa’da, teknik ve fonksiyonel tekstilin payını artırmak için 8 yıldır çalışmalarını sürdüren BUTEKOM, artık Bursa Teknoloji ve Koordinasyon Ar-Ge merkezi ismiyle sektöre katma değer sağlamayı sürdürecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BUTEKOM yeni kimliğiyle  sektöre değer katacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) iştiraklerinden BUTEKOM, Türkiye’nin ihracatında büyük paya sahip tekstil ürünlerinde, katma değerli üretimin payını güçlendirmeye devam ediyor. Firmaların klasik üretim sisteminden Ar-Ge ve inovasyona dayalı ileri teknoloji üretime geçişini hızlandırma da Türkiye’ye model olan BUTEKOM, Maksibet tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların rekabetini artırarak, üretim kalitesinin yükselmesine öncülük ediyor. Türkiye tekstil sektörünün araştırma geliştirme ayağında söz sahibi olan kurumlardan BUTEKOM, 8 yıldan bu yana kullandığı ismini yeniledi.

YENİ KİMLİĞİYLE DEVAM EDECEK

Kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden olan BUTEKOM’un Ticari Sicil Gazetesinde de yayınlanan yeni isminin hayırlı olmasını dileyen Başkan Burkay, şöyle konuştu: “BUTEKOM’un tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde uluslararası alanda tanınan ve takip edilen çok amaçlı bir araştırma merkezi olması için çalışıyoruz. BUTEKOM, tüm sektörler için model alınan bir konuma geldi. BTSO öncülüğünde BEBKA, UTİB ve BUTEKOM’un destekleriyle inşaatı süren ‘Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’ ise bölgemizde güçlü olan tekstil sektöründe Ar-Ge çalışmalarına hız kazandıracak, aynı zamanda diğer sektörler için de iyi bir örnek olacak. Bu vizyon ve stratejiler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren merkezimiz yeni kimliği ile sektöre daha fazla hizmet etmeye devam edecektir’’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.