Hava Durumu

Çelik: 'Dev adımların arefesindeyiz'

Gerçekten büyük mücadele verdiklerini belirten Bakan Çelik, büyük projelere imza attıklarını, hayvancılıkta ve tarımda da dev adımların yolda olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çelik: 'Dev adımların arefesindeyiz'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hayvancılıkta ve tarımda dev adımlar atmanın arefesinde olduklarını söyledi. Çelik, Burdur 2. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışında, bilimsel tarımın önemine dikkat çekti. 'Ben babamdan böyle gördüm' diyen tarım uygulamalarının verimli olmayacağını dile getiren Çelik, ''Bunu iyi bilmemiz gerekiyor. 'Çok su kullandım, çok gübre kullandım, çok verim alacağım' yok böyle değil işte. Suyu nasıl kullanacaksın, gübreyi ne kadar kullanacaksın. Bunu bilmemiz gerekiyor' dedi. Sütte kriz çıkınca hemen devreye girdiklerini hatırlatan Çelik, 'Günde bin 200 ton sütü alıyoruz süt tozuna dönüştürüyoruz. Süte sahip çıkmazsak ete de sahip çıkamayız. Süt olmadı mı et de yok demektir' ifadelerini kullandı.

KANIMA DOKUNUYOR

Çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Bakan Çelik, şöyle devam etti: 'Hayvan varlığımızı yani ahırlarda bulunan hayvan sayısını artırmamız gerekiyor. Benim kanıma dokunuyor 'Türkiye Cumhuriyeti hayvan ithal ediyor' demek. Doğru değil. Biz bunu üretmek çoğaltmak durumundayız. Taşın altına elimizi koyacağız. Mücadele edeceğiz. Sütümüz de etimiz de artacak ve Allah'ın izniyle bu güzel tabiat şartları içinde kendi etimizi, kendi sütümüzü, yediğimiz içtiğimiz gibi bir çok millete de buradan gönderme imkanımız olacak.'

"ÜRETİCİYİ YÖNLENDİRECEĞİZ"

Bakan Çelik, gelecek dönemde bazı uygulamaları olacağını, bitkisel üretimde 'havza bazlı modele' geçeceklerini ifade ederek, ''Üreticileri neyi ne zaman ekmesi noktasında yönlendireceğiz. Şuraya şunu ekersen verimi fazla alırsın. Türkiye şu ürünleri ihraç ediyor. Bu ihraç ettiği ürünleri ekersen çiftçi Bahis Siteleri kardeş para kazanırsın' diyeceğiz. 'Şu ürünlerde fazlalık var. Buraya bunu ekmezsen zarar etmezsin' diyeceğiz'' şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.