Hava Durumu

Çiftçinin Malı Korunuyor

Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda merkez, doğu ve batı bölgesi şeklinde üç gruba ayrılarak 21 mahallede 39 bin 543 dönüm araziye hizmet verildiği aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çiftçinin Malı Korunuyor

Toplantıda konuşan İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Selahattin Dumanlar: “İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı 1941 yılında çıkan yasaya dayanak olarak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 12.01.2015.tarih ve 5420 sayılı yazılarına istinaden 4081 sayılı çiftçi mallarının korunması hakkındaki kanun gereği Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı olarak Belediye Meclisi tarafından kararı ve onayı ile geçtiğimiz yıl Şubat ayında kurulmuştur.Akabinde hemen görev dağılımı yaparak 2 koruma personelini de ekibimize dahil ederek hizmet vermeye başlamıştır. Bu süreçte başta belediye başkanımız olmak üzere tüm mülki Trbet amirlerimize destek ve katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

SİSTEME DAHİL OLACAK MAHALLELER VAR
Dumanlar son olarak; “2016 yılında daha iyi hizmet verebilmemiz için daha önceden muhtarlarımızla belirlenen yasak bölge, yasak mıntıkalara daha fazla hassasiyet göstermeleri durumunda bu yıl hayvan sahipleri ile karar vereceğimiz çiftçilerimizin ekili ve dikili alanlardan daha fazla ürün ve verim almalarında katkıda bulunacağımızı ön görüyoruz. 2016 yılında koruma sistemimize dahil olmak isteyen mahallelerimize hizmet verebilmemiz için, personel ve araç ihtiyacımızı gidererek bu yıl gece de koruma hizmeti vereceğiz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.