Hava Durumu

Demir: “Birlik ve beraberlik için tekrar adayız”

Marmarabirlik Gemlik Kooperatifi’nin genel kuruluna sayılı günler kala mevcut başkan İbrahim Demir ve ekibi ortaklara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Demir: “Birlik ve beraberlik için tekrar adayız”
 72 Nolu Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanlığını 2016 yılının Nisan ayından bugüne yürüten İbrahim Demir, 25 Şubat Pazar günü yapılacak seçimli genel kurulda tekrar aday. Demir’in listesini, muhasebe müdürlüğünde uzun yıllar görev yapan ve emekli olduğu günden bugüne Birlik Yönetim Kurulu üyesi olan Osman Bostancı da destekliyor.
Güçlü ortak ve güçlü kooperatif ilkesiyle çalıştıklarını söyleyen Marmarabirlik Gemlik Kooperatifi Başkanı İbrahim Demir, “Bugüne kadar ortaklarımızın refah seviyesini arttırmak gayretli çalışmalarımız oldu. Bundan sonra da aynı duygularla görevimize devam etmek istiyoruz. Birlik ve beraberlik için tekrar yönetime adayız. 26 Şubat’ta hizmetlerimize kaldığımız yerden tekrar devam etmek istiyoruz” dedi.
Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce ortak ilkesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gemlik Kooperatifi’mize yıllar sonra 5 bin tonluk modern bir tesis kazandırıyoruz. 7 bin 200 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak tesisimiz 9 milyon TL’ye mal olacak. Geçmiş dönemlerde kooperatifimiz zarar ederken, biz göreve geldikten sonra Gemlik kooperatifi hiç zarar etmedi. Ortaklarımıza gübre ve zirai ilaç desteğimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Birlik yönetimimizle uyumlu bir şekilde çalışarak, ortaklarımıza daha iyi imkanlar sunmak asli görevimizdir. Yapılacak olan seçimli olağan genel kurulumuzda bir olmayı birlik olmayı ve Gemlik Kooperatifi’ni daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. ”
Maksatlarının Gemlik Kooperatifi’ni daha da ileriye taşımak olduğunu ve ortakların ürünlerini kota koymadan almak olduğuna dikkat çeken Demir, “Yöneticilik yapıp bu kooperatifi zarar ettirenler, şimdi tekrar adaylar. Birlik olmasaydı, kooperatif ortaklarından sermaye artırımında bulunmaları istenecekti İlk önce bunun hesabını versinler. Birlik borçları yapılandı da öylelikle kurtuldu ve kooperatifimiz hatta kar elde etmeye başladı. Yıllardır zarar eden bir kooperatifin bugün kar elde ettiğinden bahsediyoruz. Bu hiç de kolay bir iş değildir. Ortaklarımız kooperatifine sahip çıksınlar. Bunları çok iyi değerlendirsinler. Aday olanlara soruyorum, kooperatifi zarar mı ettirdik, ortağımız zeytin vermek istedi de kota olduğu için ürün bedellerini mi ödeyemedik? Gübre mi dağıtamadık? Varsa eksiklerimiz çıkın söyleyin. Daha düne kadar birbirinizi kötülüyor, ağır ithamlarda bulunuyordunuz. Ne oldu da şimdi kol kola girdiniz? Sizleri bir araya getiren şey nedir?” diye sordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.