Hava Durumu

Dış ticaretin inceliklerini OSMEK’te öğreniyorlar

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesindeki dış ticaret uzmanlığı kursu, firmaların dış ticaret departmanlarında çalışmak isteyen üniversite mezunu gençler tarafından tercih ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dış ticaretin inceliklerini OSMEK’te öğreniyorlar
 Osmangazi Belediyesi, her yaş grubundan vatandaşın hayatına dokunurken, istihdam seferberliğine yönelik genç girişimcilere de destek vermeye devam ediyor. OSMEK’in en fazla ilgi gören kurslarından olan dış ticaret uzmanlığı kursuna katılanlar, dış ticaret alanında kendilerini geliştirecek bilgilere sahip oluyor. OSMEK bünyesinde 3 yıldır dış ticaret uzmanlık eğitimi verdiklerini belirten kurs eğitmeni Selda Özyeşil, küresel bir ekonominin olduğu günümüzde firmaların ithalat-ihracat departmanlarının öne çıktığına dikkat çekerek bu departmanlara eleman yetiştirdiklerini söylüyor. 
Dış ticaretin geleceğin mesleği olduğunu kaydeden Özyeşil, “Kursa daha çok uluslararası ilişkiler ve lojistik mezunu öğrenciler geliyor. Dış ticaret öğrencileri de tercih ediyor. 2 yılda öğrenecekleri bilgiyi aynı müfredatla biz 80 saatte öğretiyoruz. Kursun içeriğini öğrendikçe gelmek isteyen sayımız da arttı” dedi. 
Kursiyerlerden Metin Esen de, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduğunu belirterek, “Osmangazi Belediyesi’ne dış ticaret üzerine açtığı kurslar için kendi adıma teşekkür ediyorum. Ülkemizin dış ticaret hacmini geliştirmeye ve dünya ticareti anlamında kendine üst sıralardan yer bulmaya çalıştığı bir dönemde, kaliteli personel yetiştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum”diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.