Hava Durumu

DOSABSİAD, TÜRKİYE VE BELÇİKA ARASINDAKİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

DOSABSİAD YÖNETİMİ, BELÇİKA’NIN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU SMEDT’İ VE BERABERİNDEKİLERİ AĞIRLADI…

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
DOSABSİAD, TÜRKİYE VE BELÇİKA ARASINDAKİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ
  Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Sophie De Smedt başkanlığındaki heyet, DOSABSİAD’ı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ile Belçika arasındaki ekonomik ilişkiler ele alınırken Bursalı ve Belçikalı firmalar arasındaki işbirliği imkanları görüşüldü.

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Sophie De Smedt, “Türkiye’de ve İstanbul’da görev yapmaktan çok mutluyum, Bursa ziyaretimizde de önemli görüşmeler yaptım. Bunlardan birisi de DOSABSİAD. DOSABSİAD’ın Bursa’nın önemli bir üretim merkezi olduğunu biliyoruz” dedi.

Konuk heyet üyelerine Bursa ekonomisi ve DOSAB hakkında bilgiler veren DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk, “TİM’e göre bu yılın ilk 10 ayında Belçika’ya yapılan ihracat 2 milyar 477 milyon 797 bin dolar olup, en çok ihracat yapılan ülkeler arasında Belçika 14. sıradadır. Bu dönemde Bursa’dan Belçika’ya 245 milyon 966 bin dolarlık ihracat yapılmış olup, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında artış olmuştur“ şeklinde konuştu.

Türkiye’den Belçika’ya en çok ihracat gerçekleştiren iller arasında Bursa’nın 3. sırada olduğunu da söyleyen Öztürk, iki ülke arasındaki toplamda 5 milyar 300 milyon dolar olan dış ticaret hacminin daha da arttırılması adına bu ziyaretin önemli olduğunu kaydetti.

DOSAB’da üretim yapan firmaların sektörel yapıları hakkında da açıklamalarda bulunan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk,  bölgede, tekstil alanında faaliyetlerde bulunan firmaların ağırlıkta olduğunu, bunun yanı sıra otomotiv ve gıda sektöründe de firmaların üretim yaptığını dile getirdi. Öztürk, bölgenin ekonomik potansiyeli ve ihracat kapasitesi hakkında konuk heyete bilgiler verdi.

Ziyarette DOSABSİAD tarafından Başkan İbrahim Öztürk ile birlikte Başkan Yardımcıları Nilüfer Çevikel ile Adnan Şarmen, Sayman Fatih Tuğral, Yönetim Kurulu Üyeleri Aslı Gülener, Onur Kutlualp ve M. Akif Dikici hazır bulunurken, Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Sophie De Smedt’e de Belçika’nın İstanbul Konsolosu Jean Michel Colas, Belçika’nın Bursa Fahri Konsolosu Prof. M. İbrahim Hızalan ile Belçika Flandr Bölgesi Ticaret Ataşesi Ezgi Çeri eşlik etti.

Ziyaretin sonunda İbrahim Öztürk, Sophie De Smedt’e günün anısına hediye takdimi gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.