Hava Durumu

Dünya otomotiv sektörünün devleri Bursa’da buluştu

Merinos AKKM, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez yapılan, dünyanın önde gelen otomotiv sektörü temsilcilerinin katıldığı “Automotive Meetings-Turkey’ programını ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dünya otomotiv sektörünün devleri Bursa’da buluştu
 Dünya ve Türk otomotiv sektörünün önemli temsilcilerinin katıldığı organizasyon, Merinos AKKM Orhangazi Salonu ve Fuar Alanı’nda başladı. Türkiye dahil 28 ülkeden 260 firmanın ve 500’ün üzerinde yabancı ziyaretçinin katıldığı buluşmada 5000’in üzerinde ikili iş görüşmesi yapılması planlanıyor. Programa, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ekonomi Bakanlığı Otomotiv Dairesi Başkanı Ali Rıza Oktay, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu üyesi Baran Çelik, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve çok sayıda sektör temsilcisi ile davetliler katıldı.
“Bursa en önemli hareket noktası olacak”
Otomotiv endüstrisinin her geçen gün büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, etkinliğin Bursa’da yapılıyor olmasının önemli olduğunu söyledi. Bursa’nın daha fazlasını hak ettiğini belirten Aktaş, “Sektör ciddi büyüyor ve gelişiyor. Hem ülkemiz hem dünyadaki gelişmeler açısından sektör burada ele alınacak. Bu noktada biz Bursa olarak yine en önemli hareket noktası olacağız” dedi.
Programın açılışında konuşan Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, ABD’den Fransa’ya, Almanya’dan Japonya’ya İran’dan Rusya’ya kadar 28 ülkeden 100’den fazla ve Türkiye’den de 120’nin üzerinde sektör devlerinin katılımıyla Bursa OSB’nin ev sahipliğinde programın yapıldığını söyledi. Üç gün boyunca dünya otomotiv devlerinin temsilcileri ile yeni modellerin, yeni siparişlerin, trendlerin, sektörün durumunun ve geleceğinin konuşulacağını belirten Durmaz, ikili iş görüşmeleri yapılarak birlikte çalışma imkanları oluşturacağını anlattı. TİM verilerine göre Türkiye’nin toplam ihracatı içinde otomotiv endüstrisinin yüzde 20 paya sahip olduğunu anlatan Durmaz, Bursa’nın, ana sanayi fabrikaları ve yüzlerce yan sanayi tesisiyle Türk otomotiv endüstrisinin başkenti olduğunu hatırlattı.
Bursa OSB Başkan Yardımcısı ve OİB Yönetim Kurulu üyesi Baran Çelik ise, otomotiv endüstrisinin son 11 yılın sektörel ihracat şampiyonu ve ülke ihracatının en önemli itici gücü olduğuna dikkat çekti. Toplam üretimin ortalama yüzde 75’inin ihraç edildiğini aktaran Çelik, dünya motorlu taşıtlar üretiminde 17. sıradan 14. sıraya yükseldiğini ifade etti.
Ekonomi Bakanlığı Otomotiv Dairesi Başkanı Ali Rıza Oktay da, otomotiv sektöründe ülkenin geldiği noktanın takdire şayan olduğunu belirterek, bakanlık olarak sektörün tüm ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.
BTSO’nun öncülüğünde yürütülen TEKNOSAB projesinin, yerli otomobilin üretimi için biçilmiş kaftan olduğunu söylen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB’ın, otomotiv sektöründeki rekabetçiliğe ciddi avantajlar sağlayan bir altyapıya sahip olduğunu hatırlattı.
Vali İzzettin Küçük de, otomotiv sektörünün önemine dikkat çekti. Yerli otomobil konusunda da konuşan Vali Küçük, “1960 yılında biten benzin değildi. Arkasındaki irade ve heyecanla bugün o araba tekrar harekete geçti” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin sponsor firma temsilcileri de kurumlarını tanıtan birer konuşma yaparken, programın sonunda sponsorlara teşekkür plaketleri takdim edildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.