Hava Durumu

Ekilmeyen tarım arazisi kalmayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’de tarıma elverişli durumdaki 184 adet ovanın koruma altına alınacağını ve ekilmeyen tarım arazisi kalmayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ekilmeyen tarım arazisi kalmayacak

Bakan Faruk Çelik, yaptığı açıklamada,“Ülkemizde her yıl 50 bin ile 100 bin hektar arasında toprak kaybediyoruz. 24 milyon hektarlık tarıma elverişli arazimizin ise 19 milyonunu kullanabiliyoruz. Bu olumsuz gidişe dur demek ve tarım arazilerimizi korumak amacıyla ülke genelindeki 6,5 milyon hektar büyüklüğe sahip 184 adet büyük ovamızın sit alanı ilan edilmesi için çalışmamızı tamamlamış bulunuyoruz. 5403 sayılı Kanun gereğince belirlenen ve İl Toprak Korumu Kurulları’nda görüşülerek uygun görüş alındıktan sonra 60 ilimizdeki bu 184 ovanın korunmasına ilişkin kanuni düzenlememizi önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Bu düzenlememizle 184 ovamızı sit alanı ilan edilip koruma altına alınacak.

ATIL ARAZİ KALMAYACAK

Ayrıca tarımsal üretimimizi artırmak amacıyla ekilmedik yer bırakmayacağız. Göç, hisselilik, parçalılık vb. nedenlerle ekilemeyen tarım arazilerimizi atıl durumdan çıkartacağız. Şahsa veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait olup da ekilmeyen tarım arazilerini, sahipleri namına kiraya vereceğiz. Böylelikle ekilmeyen 2 milyon hektar tarım arazisini milletimizin hizmetine sunarak yıllık 17 milyar TL’lik hâsıla elde etmeyi hedefliyoruz. Bunun için de yasal düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız neticesinde ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.