Hava Durumu

Ekonomi Bakanı: Dolardaki Yükseliş İçin En Doğru Hamle Yapılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, dolardaki yükseliş ile ilgili olarak "En doğru hamle yapılacak" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ekonomi Bakanı: Dolardaki Yükseliş İçin En Doğru Hamle Yapılacak
  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, artan kurlarla ilgili olarak “Döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır. En doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır” açıklamasında bulundu. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurdaki yükseliş ile ilgili resmi twitter hesabından açıklama yaptı. Zeybekci, döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşandığını ve en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güven duyduğunu belirtti. 

Zeybekci şu ifadeleri kullandı: 
“Kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır. İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi; döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir. Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır. Hükümetimiz her zaman serbest piyasa ekonomisini esas almıştır ve bu anlayışla devam edecektir. Mali disiplinden ve enflasyonla mücadeleden ödün verilmeden, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedeflerimiz gerçekleştirilecektir.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.