Hava Durumu

Ekonominin gizli kahramanları

Bursalı Muhasebeci ve Mali Müşavirler Uludağ Meslekte Birlik çatısı altında birleşmeye ve yeni dönem çalışmaları için hazırlıklara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ekonominin gizli kahramanları

Gazetemizi ziyarete gelen Ali Erdoğan ile Selma Çalışır, Muhasebeci ve Mali Müşavirler arasında kurulan Uludağ Meslekte Birlik Gurubu hakkında bilgiler verdiler. Yaptıkları iş ve hizmet nedeniyle dünya genelinde ekonominin gizli kahramanları olarak bilinen muhasebecilerin de kendi meslekleriyle ilgili sıkıntıları ve sorunları bulunduğuna dikkat çeken Ali Erdoğan, 213 sayılı Vergi Usül Kanunu ve mükellef kanunu 227. Maddesinin uygulamada sıkıntı çıkardığına dikkat çekti. Erdoğan, meslek mensuplarının müteselsil sorumluluklarının yasal çerçevesinin net çizilip, muhasebeci ve mali müşavirlerin hangi sınıra kadar sorumlu olduklarının yeniden düzenlenmesini istediklerini söyledi.

Bursa’da MMMO’na kayıtlı solarak mesleği faaliyetlerini sürdüren 4 bin 530 meslek mensubu bulunduğunu belirten Ali Erdoğan şöyle konuştu;

“Bizler, Uludağ Meslekte Birlik Gurubu olarak bütün meslektaşlarımızı aynı çatı altında birleştirme arzusunu taşıyoruz. Çünkü, ülkemizde son 20 yılda ekonomik ve sosyal alanda çok hızlı değişimler yaşanmaktadır. Ekonomik alandaki gelişmeler nedeniyle de Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarında sık değişimler olmaktadır. Yapılan bu değişimler meslektaşlarımıza sürekli ek yükler getirmekte ve uygulamada ortaya pek çok sorun çıkmaktadır.

Son yapılan yeni bir uygulama ile Defter Beyan Sistemi konusunda yeni sıkıntılar yaşanmaktadır. Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Genel Merkezinin (TURMOB) Defter Beyan sistemini kabul ettiği açıklanmıştır. Bu durumda, ilgili mükelleflerin kendi defter beyanlarını kendilerinin yapması mümkündür. Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin burada görev alanları daraltılmak istenmekte gibi bir görüntü sergilenmektedir. Odalar, kendi meslektaşlarının meslek onurlarını ve görevleriyle ilgili sorunlarını düşünmüyorlar mı? “

Mükelleflere yönelik uyarılarda bulunan Ali Erdoğan, Kasım ayında ödenmesi gereken ve ertelenen SGK primi ve yapılandırma borçlarının 31 aralık tarihi yerine, ödeme tarihinin 5 gün önceye alındığını belirterek, 26 Aralık tarihinde ödenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.