Hava Durumu

Enerji İşverenleri Sendikası Kuruldu.

Enerji iş kolunda ilk defa bir işveren sendikası kuruldu. Enerji işverenlerinin uzun zamandan beri bekledikleri ENERJİ İŞVERENLERİ SENDİKASI ( ENİS ), 05 Temmuz 2017 itibari ile İstanbul merkezli olarak kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2017 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Enerji İşverenleri Sendikası Kuruldu.
 Kurucu başkanlığını NK Enerji Yatırım ve Danışmanlık Ltd. Şti. adına Av. Niyazi Kasap'ın yaptığı ENİS'in kurucuları arasında, Susol Enerji Ltd. Şti. adına Yenilenebilir Enerjiler Yük. Müh. Okan UYKAN, Renda Enerji Üretim A.Ş. adına Elektrik Teknikeri Recep YILMAZ, Tekno Tasarım A.Ş. adına Dr.Müh. Mustafa UYSAL, TTC Mühendislik Ltd. Şti. adına Mak.Yük.Müh. Mehmet DEMİRCİ, Sinerge Solar Enerji Sistemleri Ltd. Şti. adına Yük. İşletmeci Mustafa KARAKOÇ, Eymen Enerji adına Ziraat Yük.Müh. Ahmet Salih PEKER ve Best Bakım Enerji Sistemleri adına Ölçme ve Değerlendirme Uzm. Funda CANOĞLU yer almaktadır.

 

Teşkilatlanma süreci yakında başlıyor

 

Kurucu Başkanlığını Av. Niyazi Kasap’ın yaptığı ENİS’in kuruluşu üzerinde, uzun zamandan beri çalışıldı. Tüm Enerji Oyuncuları için bir çatı kuruluş olması öngörülen Enerji İşverenleri Sendikası ENİS, tüm Türkiye’ye hizmet etmek üzere yola çıktı. Sektördeki işverenlerin yoğunluğu, ulaşım ağının yaygınlığı gibi sebeplerle kuruluş merkezi olarak İstanbul seçildi. Yakın zamanda başta Ankara veya başka illerde de teşkilatlanmayı öngören ENİS, şimdiden sektördeki önemli bir açığı doldurmuş bulunmaktadır.

 

Üyelerinin mevzuat ve toplu iş sözleşmelerinden doğan hak ve menfaatlerini korumak, üyeleri adına toplu iş sözleşmeleri akdetmek, işverenler ile işçiler ve işçi sendikaları arasında çalışma barışı oluşmasını teşvik etmek ve üyelerini mevzuat çerçevesinde temsil etmek gibi önemli görevleri üstlenmeyi misyon edinen ENİS, yürütme ve yasama organlarının hukuka aykırı düzenleme, işlem ve eylemlerinden, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak üzere gerek ilgili makamlarda, gerekse yargıda üyelerini temsil etmek veya müdahil olmak üzere destek vermeyi de amaçlıyor. ENİS Kurucu Başkanı Avukat Niyazi Kasap, Enerji Sektörünün hızla büyüdüğünden, sahadaki ve uygulamadaki yeni ihtiyaçlara göre yasal mevzuat hazırlanmasından işçi işveren ilişkisine, sektör kuruluşları ile bürokrasi arasında köprü vazifesi görmeye kadar pek çok görevi üsteleneceğine dikkati çekti.

 

Kasap, “Engelleri ortadan kaldırmak adına yola çıktık”

 

Sektör oyuncularının mevzuat konusunda problem yaşadığını ve bürokrasideki gecikmeler nedeniyle enerjiye yatırım hızının yavaşladığını dile getiren Kasap, enerji oyuncuların yatırımlarının yolundaki engelleri kaldırmaya, yatırım hızının arttırılmasına ve rekabet ortamının sağlıklı bir şekilde sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmanın ENİS’in öncelikli amaçları arasında yer aldığını belirtti.

 

Niyazi Kasap, “Sektördeki diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile rakip değiliz, onların çalışma alanlarına müdahale etmeyeceğiz, bilakis onlar ile işbirliği yapacağız. Bu kulvarda sektörün ihtiyacını giderecek, diğer STK’lar ile dayanışma içerisinde, birlikte ve senkronize hareket edeceğiz” dedi.

 

Kasap, İşkolları Yönetmeliğinin İş Kolları listesinde 14 no’lu ENERJİ İŞ KOLUNDA belirtilen iş  alanlarından en az birinde faaliyet gösteren işverenler ENİS’e üye olabilirler; üyelikte bir sınırlama olmayıp binlerce işçi çalıştıran firmalar üye olabileceği gibi bir kişi çalıştıran firmalar bile üye olabilirler dedi. Enerji iş kolunda faaliyet gösteren alanları  da şöyle sıraladı:

“Devlet Su İşleri, Elektrik enerjisinin üretimi, Elektrik enerjisinin iletimi, Elektrik enerjisinin dağıtımı,Elektrik enerjisinin ticareti, Ana şebeke üzerinden gaz yakıtlarının dağıtımı ve/veya ticareti, Buhar ve iklimlendirme temini, Suyun toplanması, arıtılması ve dağıtılması, Su sayaçlarının bakım onarımı, Su kuyusu açma ve septik sistem kurulum faaliyetleri (kuyu, artezyen vb.), Uzun mesafe elektrik hatlarının inşaatı (uzun mesafe yüksek gerilim elektrik iletim hatları ile uzun mesafe yer üstü/altı veya deniz altı iletim hatları),  Kentsel (kısa mesafe) elektrik hatlarının inşaatı (trafo istasyonları ve yerel sınırlar içerisindeki dağıtım alt istasyonları vb.), Test sondajı ve delme, Su, kanalizasyon ve drenaj projelerine yönelik mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri (içme suyu dağıtım sistemleri, pompa istasyonları, yağmur suyu yönetim sistemleri, atık suların toplanması vb. projeler), Enerji projelerine yönelik mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri (kömür, petrol ve gaz gibi enerji yakıtları kullananlar ile nükleer, su, güneş, rüzgar ve diğer enerjiler için santrallere ve enerji iletim ve dağıtım hatlarına yönelik hizmetler), Elektrik, gaz, su ve ısınma sayaçlarını okuma ve faturalama faaliyetleri.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.