Hava Durumu

Esnafa müjde

Esnaf kredilendirilmesinde yeni bir döneme girildi. Daha önceden kredi alıp, taksitlerini ve borçlarında zamanında ödeyemeyen esnaf için yeni bir düzenleme ile yeniden yapılandırma sağlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Esnafa müjde

2012 yılında Nilüfer ilçesinde kurulan ve istikrarlı ve düzgün büyümesiyle dikkat çeken ‘ Sınırlı Sorumlu Yeşil Nilüfer Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ Kurucu Başkanı Vedat Bayram Aydın, 02 mayıs 2016 tarihli ve 20168830 sayılı Bakanlar Kurulu kararını ve esnaf yönünden kazanımlarını değerlendirdi.  Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunacak olan Bakanlar Kurulu kararının  06 mayıs 2016 tarih ve 29703 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğine dikkat çeken Vedat Bayram Aydın, alınan ve uygulamaya konulan bu kararla esnafın rahat bir nefes alacağından söz etti.

SON BAŞVURU 29 TEMMUZ

Başkan Vedat Bayram Aydın, 31 Mart 2016 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların, 29 Temmuz’a kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunup defaten ödemek istemeleri halinde, kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına,  icra masrafları vb. hiç bir gecikme faiz hesabı yapılmayacağını açıkladı. Aydın, “Esnafımız kredisinin ana parasını ödeyemeyecek durumda ise 12 taksitte ödenmek istendiğinde borçları yüzde 8 faizle hesaplanacaktır. 24 taksitte ödenmek istendiğinde yüzde 12 faizle hesaplanacaktır. Taksitlendirme yapılan alacaklarda iki taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma işlemi iptal edilecek ve borcun tahsiline yapılandırma kapsamı dışında, geçerli uygulama dahilinde devam edecektir.

“BU FIRSATI KAÇIRMAYIN”

Hakkında icra takibi yapılmış ortakların,  rehinli veya haczedilen menkul veya gayrimenkullerinin satışı istenmiş veya bu aşamaya gelinmiş ise ya da borca karşılık araçlarına yakalama gerçekleşmiş ise bu durumda kooperatif takibinde bulunan tutarın en az %50 si de faten tahsil edilecek,  kalan kısmı ise ortakların talebine göre taksitlendirilecektir” dedi. Aydın, “bekletme süresi içinde % 28, 125 oranında temerrüt faizi işlese de Hükümetimizin, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül ve TESKOMB Genel Başkan Vekilimiz ve Bölge Birlik Başkanımız Sayın Bahri Şarlı’nın üstün gayret ve çalışmaları sayesinde zor durumda olan esnafımıza büyük bir kolaylık sağlanmış olup, zor durumdaki esnaflarımızın bu fırsatı kaçırmamaları kendi menfaatlerine olacaktır” açıklamasını yaptı.

ESNAF NEFES ALACAK

 Uygulamadan faydalanmak isteyen esnafların Kooperatife başvuru yapmaları gerektiğine işaret eden Aydın, “Ben istiyorum ki, 31 Mart itibariyle takibe düşmüş tüm esnaf ve sanatkar arkadaşlarımız bundan faydalansınlar. En kısa süre içerisinde bizlere müracaat ederlerse işleri de o şekilde sağlıklı sonuçlanır” ifadelerini kullandı. Esnaf ve sanatkâr kesimine ticaret hacmini büyütmesi, nakit sıkıntısını kısa bir süreli de olsa aşması adına verilen kredilerin önemini hatırlatan Aydın, yeni uygulama ile birlikte esnafın artık daha rahat nefes alabileceğini belirterek  'bu uygulama ekonomik canlanma için çok faydalı.  Esnaflarımızın nefes alması için bu kredilerden, imkanlardan yararlanması gerekiyor.' diye konuştu.

 Elvan AKAY
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.