Hava Durumu

Etçi ırka 10 milyon Dolarlık yatırım

Bursa’nın Yenişehir ilçesine kaliteli et ve damızlık üretimini arttırmak için 10 milyon Dolarlık etçi damızlık tesisleri kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2017 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Etçi ırka 10 milyon Dolarlık yatırım
 Bolacalar A.Ş. Grup, bünyesindeki Bolaca Hayvan Yetiştiriciliği tarafından Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 10 milyon Dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Bandırma ve Yenişehir'de toplam 3 tesiste büyükbaş hayvan etçi damızlık yetiştiriciliği yapan firma, dünyanın sayılı ülkeleri arasından özenle seçilen angus, şarole ve limuzin cinsi etçi damızlıklardan doğan yavruları piyasaya satarak ırk popülasyonunu genişletiyor.
Türkiye genelinde kırmızı et açığının yaşandığını belirten Bolaca Hayvan Yetiştiriciliği Müdürü Adem Çelik, “Bölgemizde 2 lokasyonda ve Bandırma'da çiftliklerimiz var. Bir çiftliğimiz 3 bin başlık 40 dönüm üzerine kurulu, diğeri 2 bin 200 başlık 25 dönüm üzerine kurulu bir işletmedir. 40 dönümlük çiftliğimiz açık tesis burada besi üzerine çalışıyoruz. 25 dönümlük tesisimizde 12 bin metrekarelik kapalı alan bulunuyor. Bandırma'da bir tesisimiz bulunuyor. Tesislerimiz 9 bin 500 hayvan kapasitelidir. Bulunduğumuz çiftlikte bin 250 adet hayvan var buradan 2 yıl hiç para kazanmadan bütün maliyetler hesaplandığında sadece bu tesisin maliyeti 10 milyon dolar” diye konuştu.
Çelik, toplamda bütün tesislere yapılan yatırımların 30 milyon Doları bulduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.