Hava Durumu

EWE Grubu’nda Üst Düzey Atamalar

Enerji piyasasının en büyük uluslararası yatırımcılarından EWE Grubu’nda yeniden yapılanma kapsamında üst düzey atamalar gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
EWE Grubu’nda Üst Düzey Atamalar

 Bursagaz’ın yeni Genel Müdürü Dr. Markus Rapp olurken, EWE Enerji’nin Genel Müdürlüğü’ne Özkan Akyıldız atandı. 

EWE’de bir üst düzey atama da enerji alanındaki ticari etkinliklerini elinde tutan EWE Trading GMBH şirketinde yapıldı. EWE AG’ye bağlı EWE Trading GMBH’un yeni CEO’su Dr. Michael Redanz oldu.

 

Bursagaz’ın Yeni Genel Müdürü Dr. Markus Rapp Oldu

EWE AG Yönetim Kurulu, Türkiye’deki büyüme ve kapsamlı yeniden yapılanma süreçlerini desteklemek üzere Almanya’dan üst düzey bir atama yapma kararı aldı. 2009 yılından bu yana EWE’nin Polonya faaliyetlerini başarıyla yöneten ve öncesinde de önemli uluslararası görevlerde bulunmuş olan Dr. Markus Rapp, grubun en büyük doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz’ın yeni Genel Müdürü oldu. Dr. Rapp, görevi şimdiki Genel Müdür Ahmet Hakan Tola’dan Eylül 2016’da devralacak.

İş hayatına Berlin Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Dr. Rapp, 1997 yılında Berlin Üniversitesi’nden ayrılarak özel sektöre yöneldi. 2005 yılına kadar, petrol ve gaz sektöründe Almanya, Venezuela, Avusturya ve Romanya’da olmak üzere, çeşitli yöneticilik pozisyonlarında çalıştı. 2005’te EWE bünyesine katılan Dr. Rapp, 2009 yılına kadar Kurumsal Geliştirme Departman Müdürü olarak çalıştıktan sonra aynı yıl EWE Polonya’ya Genel Müdür olarak atandı.

 

Kayserigaz ve Bursagaz’da uzun ve başarılı bir yöneticilik kariyeri geçiren Ahmet Hakan Tola ise Eylül 2016 sonrasında EWE Turkey Holding bünyesinde stratejik önemdeki projeleri takip edecek.

 

Özkan Akyıldız EWE Enerji Genel Müdürü Olarak Atandı

Türkiye’de faaliyete geçtiği 2009 yılından bu yana güvenilir ve vazgeçilmez bir enerji partneri haline gelen EWE Enerji’nin Genel Müdürlük görevine Özkan Akyıldız atandı. Akyıldız, yeni dönemde EWE Enerji’nin doğal gaz alanındaki başarı hikâyesini elektrik ticareti ve perakende satış alanlarında da sürdürmeyi hedefliyor. 16 yıllık kariyeri boyunca Almanya’da ve Türkiye’de teknoloji sektöründe önemli pozisyonlarda görev alan Akyıldız, 2013 senesinden bu yana EWE Enerji’de Satış ve Operasyon Direktörlüğü görevini başarıyla yürütüyordu. Akyıldız, var olan operasyonların yürütülmesi, süreç ve bilgi teknolojileri altyapısının olgunlaştırılması ve yeni iş fırsatlarının geliştirilmesi gibi önemli başlıklardan sorumluydu.

 

Şirketin kuruluşundan bu yana genel müdürlüğünü yürüten Bekir Sami Acar, Yönetim Kurulu Başkanı olurken; EWE Trading’in yeni CEO’su Dr. Michael Redanz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

 

EWE Trading GMBH’a Tecrübeli Yönetici: Dr. Michael Redanz

EWE Grubu’nun enerji ticaret faaliyetlerini Almanya’da merkezi şekilde yürüten EWE Trading GMBH’ın yeni CEO’su Dr. Michael Redanz oldu. Jeofizik doktoru olan Dr. Michael Redanz, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren EWE Trading GmbH şirketine katılarak piyasa birimlerinden sorumlu olmaya başladı. 32 yıllık mesleki kariyerinde, enerji alanında sektörün en önemli şirketlerinde görev alan Dr. Michael Redanz aynı zamanda Avrupa Enerji Borsası Konseyi (EEX) Denetim Kurulu Üyesi. 

EWE Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Dr. Redanz, yeni göreviyle ilgili olarak “EWE, Türkiye’deki yatırımları ve gelişimi ile heyecan verici bir pazar. Bu vesile ile Türk ve Alman meslektaşlarımla beraber süregelen başarılarına katkıda bulunabilmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Türkiye’deki büyüme hedefleri doğrultusunda yeniden yapılanmaya gittiklerini ifade eden EWE Turkey Holding Genel Müdürleri Bekir Sami Acar ve Dr. Frank Quante atamalar ve görev değişiklikleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Enerji piyasaları arz ve talep yönünde büyük bir değişim baskısı yaşıyor. Yeniden tanımlanan değer zincirindeki konumumuzu sağlamlaştırmak ve büyüme projelerimizin altyapısı oluşturmak için kapsamlı bir yeniden yapılandırma süreci yürütüyoruz. Güçlendirdiğimiz yönetim kadrolarımızla beraber piyasadaki mevcut konumumuzu daha da ileri noktalara taşıyacak, sektörlerinde fark yaratan bir oyuncu olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.