Hava Durumu

Ezberleri Bozan Bir Kurum: MÜSİAD

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen tecrübe paylaşımı toplantılarında bu ay MÜSİAD Bursa Şubesi ikinci dönem Başkanı Mehmet Burkay, Genç MÜSİAD üyeleri ile bir araya geldi. Burkay, toplantıda gençlere, geçmişten günümüze MÜSİAD Bursa Şubesi’nin gelişimi ve MÜSİAD’ın ülke ekonomisindeki rolü hakkında bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ezberleri Bozan Bir Kurum: MÜSİAD
 MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdülkerim Demir ile üyeler katıldı.

 

Abdülkerim Demir’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda MÜSİAD Bursa Şubesi’nin 2. Dönem Başkanı Mehmet Burkay, Genç MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleriyle tecrübe paylaşımında bulundu.

 

Tecrübe paylaşımı toplantısı vesilesiyle gençlerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirten Burkay, MÜSİAD Bursa Şubesi’nde iki dönem başkanlık yaptığını ve ardından da MÜSİAD Genel Merkez’de Yüksek İstişare Heyeti Üyeliği’nde de bulunduğunu ifade etti.

 

MÜSİAD’ ın kuruluşunun büyük bir ihtiyaçtan doğduğunu söyleyen Burkay  MÜSİAD kurulduktan sonra Türkiye’nin en önemli STK sı haline geldiğini, Anadolu Sanayici ve İş adamlarını tek çatı altında toplayarak önemli bir görevi yerine getirdiğini, Ekonomik ve sosyal politikalarda devrim niteliğindeki araştırma ve raporları ile mevcut siyasi yönetimlere yol göstererek  ne denli önemli bir kurum olduğunu ispat ettiğini söyledi. 

Burkay, “Dünya genelinde önemli bir noktaya geldi”

 

MÜSİAD’ın Türkiye ve dünya genelinde önemli bir konuma geldiğine dikkat çeken Burkay, MÜSİAD’ın bugünlere sağlam adımlarla geldiğini, büyüdüğünü ve bugün Türkiye’nin her yerinde  gerek şube gerekse de temsilcilik olarak bulunduğunu söyledi.

 

Burkay, “28 Şubat’ta erozyona uğradık”

 

“28 Şubat döneminde erozyon yaşandı” diyen Burkay, MÜSİAD Türkiye’nin yaşadığı bütün krizlerde olduğu gibi bu dönemde de ülkenin geleceği ve menfaatlerini gözeterek yaptığı  faaliyetler ile  bugün bulunduğumuz noktaya geldi. Bugün hem iktisadi hem sosyal alanlarda yaptıklarıyla gıpta ile bakılan bir kurum haline  gelen MÜSİAD,Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin nasıl faaliyet yapmaları gerekir anlamında ezberleri bozdu.

 

Burkay, “Rehber bir kuruluştur MÜSİAD”

 

MÜSİAD’dan bir fayda görebilmek için toplantılara, organizasyonlara katılmanın önemine işaret eden Burkay, “Sen MÜSİAD’a ne verirsen MÜSİAD’dan daha fazlasını alırsın. MÜSİAD’dan bir şeyler alabilmek için, içinde olmak lazım. Bir dönem Türkiye’nin yıllık ihracatı 3 milyar dolardı. MÜSİAD, 90’lardan itibaren üyelerinin ihracata yönelmesi için çok ciddi faaliyetler yaptı. İlk fuara burada katıldım. MÜSİAD yol göstericidir, rehberdir. MÜSİAD’ın faaliyetlerinin içinde bulunmak çok önemlidir, diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.