Hava Durumu

GENÇ BEYİNLERE TASARIMDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ…

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen 6. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarında, öğrenci kategorisinde “Eklemeli Üretim Teknolojisi Kullanılarak Kauçuk Burç Üretimi” projesiyle, BTÜ İleri Teknolojiler Anabilim Dalı Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programı Yüksek Lisans öğrencisi Alperen Bayram ve ekip arkadaşları olan Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi İbrahim Cem Öncü ile Otomotiv Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Aylin Dova birincilik ödülünü kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
GENÇ BEYİNLERE TASARIMDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ…
 Araç üzerinde  ortalama 50 adet olarak kullanılan kauçuk burçlarda ağırlık azaltma çalışması olan proje ile kullanılan özel geometri ve üretim yöntemi sayesinde kauçuk burçlarda minimum 30 gr. araç üzerinde ise minimum 1,5 kg'lık ağırlık azaltılması amaçlanıyor. Azalan ağırlıkla CO2 emisyon değerinin yılda minimum yüzde 2 düşürülmesi ve yılda minimum yüzde 5 yakıt tasarrufu sağlanması bekleniyor. Projede kullanılan boşluklu geometri sayesinde de parça ısınması azaltılarak parçanın ömrü arttırılırken, sürtünmeden kaynaklı kauçuk sertleşmesi azalacak ve bu sayede sertleşme etkisi ile oluşan ses ve titreşim probleminin önüne geçilecek. 

 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen 6. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarında, öğrenci kategorisinde birinciliği elde eden Proje ayrıca araç başına üretimde 2 bin ila 5 bin lira arası maliyet tasarrufu sağlayacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.