Hava Durumu

GESİAD’ta büyük sinerji

Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği(GESİAD), Almira Otel’de düzenlediği Mayıs ayı ‘Sinerji Toplantısı’nda Türkiye’nin önde gelen ekonomi gazetecilerinden Cem Seymen’i ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
GESİAD’ta büyük sinerji

 Programa, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı(BEV) Başkanı Naci Şahin, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek, İnegöl Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Özdemir, Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği(URTEB) Başkanı Ahmet Özenalp, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(SMMM) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Orhan Çelik ve çeşitli SİAD’ların temsilcileri de katıldı.

GESİAD’ın 2016 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin sunumla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya yaptı.

GESİAD Başkanı Ramazan Kaya, Mart ayında gerçekleştirdikleri ‘Sinerji Toplantısı’ndan günümüze kadar geçen zaman içerisinde çok çeşitli faaliyetlere imza attıklarını belirtti. Kaya, “Mart ayından günümüze kadar birçok projeyi hayat geçirdik. Mayıs ayı içerisinde de Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Üniversite öğrencilerimize staj yeri ayarlama konusundaki projemizi hayata geçirdik. Bu çalışmamız halen devam etmektedir. Mayıs Ayı Sinerji Toplantımızda 6 yeni üye arkadaşımıza daha rozetlerini takarak, sertifikalarını verdik. Böylece 3 ay içerisinde 25 yeni üyemizi GESİAD’ a kazandırmış bulunuyoruz. Kuşkusuz bu sayının yeterli olmadığının ve kat etmemiz gereken çok yol olduğunun farkındayız”dedi.

“BİZ YUNANİSTAN DEĞİLİZ”

Toplantıya onur konuğu olarak katılan Gazeteci Cem Seymen ise yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin sürekli bir gelişim içerisinde olduğunu, gerek bölgesel gerekse de küresel ölçekte yaşanan bütün krizlere rağmen Türkiye’yi ayakta tutan tek unsurun, üreten bir toplum yapısına sahip olduğunu vurguladı. Ülkemizin her alanda gelişim ve değişimini sürdürebilmesi için yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Seymen,” Yunanistan üretmediği için battı. Ancak biz üretiyoruz. Bütün bu yaşadığımız zor süreçlere rağmen ayakta olmamızın sebebi üreten bir toplum olmamız. Benim en büyük hedefim gençler. Ben gençlerin içinde yaşadıkları ülkeyi ve toplumu anlamalarını istiyorum.”ifadelerini kullandı. Cem Seymen, Bursa’nın ciddi bir üretim belleğinin olduğunu dile getirerek, son aylarda kişi başına düşen milli gelirin ilk kez 10 bin doların altına düştüğünü ve bu durumun hızla fakirleşen bir ülke olduğumuzun göstergesi olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.