Hava Durumu

HARİTACILARDA ALİ FARUK ÇOLAK YENİDEN ADAY

Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi’nin 27-28 Ocak tarihlerinde yapılacak olan genel kurulu öncesinde, mevcut başkan Ali Faruk Çolak 14.Dönem için de adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
HARİTACILARDA ALİ FARUK ÇOLAK YENİDEN ADAY
 2016-2018 yıllarını kapsayan 13. Dönemde HKMO Bursa Şubesi’nin başkanlığını başarıyla yürüten Ali Faruk Çolak, 14. Dönem için de adaylığını resmen açıkladı. Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Adına Başkan Adaylığını açıklayan Ali Faruk Çolak, “Başta mesleğimiz olmak üzere kentimizin ve ülkemizin mühendislik disiplini içerisinde hak ve çıkarlarını gerek teknik gerek sosyal anlamda korumak için yönetime tekrar talip oluyoruz” dedi.

13 dönemdir Harita Kadastro Mühendisliği mesleğinin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele edildiğini belirten Çolak, görev süreleri boyunca da aynı anlayışla doğrunun ve adaletin ışığında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Gelecek dönemde de aynı anlayış, azim ve istek ile çalışmaya hazır olduklarını belirten Çolak, mesleğin ve meslektaşlarının daha iyi yerlere gelmesi için uğraştıklarını ifade etti.

“MESLEĞİMİZ ARTIK ARANAN BİR MESLEK HALİNE GELDİ”

Çolak şunları söyledi: “Mesleğimizin kazanımlarının yanı sıra, meslektaşlarımızın da bürokrasideki kazanımları camiamıza gurur vermektedir.  Yakın zaman öncesine kadar, başta belediyeler olmak üzere kurumlarda kendine yer edinmekte zorlanan meslektaşlarımız, bu gün çoğu resmi kurumda ve şantiyede aranan ve vazgeçilmez kadrolara sahip olmaktadır. Meslektaşlarımız, birçok daire başkanlığı, başkan yardımcılığı, meclis üyeliği, müdürlük gibi önemli görevlerde öncelikli tercih edilmekte ve kent sorunlarına çözüm olmaktadır. Bu önemli mesleğin, Odamız ve meslektaşlarımızın birlikteliği ile çok daha güçlü ve daha merkezi konuma geleceği kesindir”

“GELECEK NESİLLERİN GÜVEN DUYACAĞI İŞLER YAPMALIYIZ”

Müstakil mühendisliğin çok eskilerde kaldığını ve günümüz şartlarının birlikteliği zorunlu kıldığını söyleyen Çolak, “Piri Reis ve Mimar Sinan’ın yaptığı gibi, gelecek nesillerimizin gurur duyacağı eserleri inşa etmemizin, gerek ecdadımıza gerekse de torunlarımıza boynumuzun borcu olduğu düşüncesi ile Demokrat Harita Mühendisleri Gurubu olarak yeni dönemde de yönetim kurulu üyeliğine ve başkanlığa aday olduğumu sizlerle paylaşıyorum. 2000 yılında, Demokrat Harita Mühendisleri Gurubu’nun ilk adayı olan Merhum Temel Öztürk başkanımız ile başlayan HKMO Bursa Şubesi Yönetim anlayışını bizden sonraki dönemlere daha da geliştirerek aktarmak için yeni yönetime tekrardan talibiz. Nitekim bunu başaracak güce ve inanca da sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Adaylığımızın hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Adına Başkan Adaylığını açıklayan Ali Faruk Çolak, herkesi 27-28 Ocak tarihlerinde yapılacak olan genel kurula davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.