Hava Durumu

İhracatçıya gümrük işlemlerinde büyük kolaylık

Bursa'da Organize Sanayi Bölgesi TIR Parkı’nda “mobil gümrükleme” yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İhracatçıya gümrük işlemlerinde büyük kolaylık
 Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi TIR Parkı yetkilileri arasında imzalanan protokol ile uluslararası taşımacılıkta yeni dönem başladı. Protokol, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken, Müdür Yardımcıları İhsan Özgür, Ayhan Yazıcı, Mehmet Köse ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Üst Kurul Delegesi ve Eylem Komisyonu Başkanı Ahmet Özenalp, OSB Sosyal Tesisler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yuvakuran ve OSB Bölge Müdürü Türker Ertürk arasında imzalandı.
Daha önce farklı noktalarda gerçekleştirilen gümrük işlemleri artık OSB’de yer alan TIR Parkı içinde gerçekleştirilecek. Yakın zamana hizmete başlayan TIR Parkı’nda mobil gümrükleme işlemlerinin yapılmasını sağlayacak protokol ile hem firmalar, hem de TIR şoförleri zamandan tasarruf edecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Ahmet Özenalp, TIR Parkı’nın yeni nesil uygulamalar ile internet üzerinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne bağlanacağını, tüm bilgi ve belge işlemlerinin çevrimiçi şekilde park içinde gerçekleşeceğini söyledi. Gümrük Memurları için TIR Parkı içinde çalışma alanları hazırlandığını belirten Özenalp, Türkiye’nin ilk gümrüklü TIR parkının Bursa markasını öne çıkaracağını kaydetti.
TIR Parkı ve burada gerçekleşen mobil gümrükleme hizmeti ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin değerine değer kattığını söyleyen Özenalp, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye’de daha önce gerçekleşmemiş şekilde, ihracatçılarımızın tüm giriş ve çıkış işlemleri burada gerçekleşecek. Bu bir ilktir. Türkiye’nin ilk ve tek TIR Parkı olan tesisimizde park, muayene ve gümrükleme işlemleri gibi pek çok önemli uygulama aynı yerde yapılmış olacak ve ihracatçımız rahat nefes alacak, kentimiz bu önemli hizmet ile rekabet savaşında öne çıkacaktır. İlk etapta sekiz gümrük memuru tesisimizde çalışmaya başlıyor. İhtiyaç olması durumunda memur adedi çoğalacak. TIR Parkı projemize bütün olarak baktığımızda, kentimizin marka değerini yükseltmenin yanında trafiğin akışını da rahatlattığını görüyoruz. Sanayi bölgemizde yol kenarlarına park eden TIR’lar artık düzenli bir şekilde park ediyor. Hayatı yollarda geçen TIR şoförleri, park içinde sağladığımız temizlik ve yeme içme alanlarından yararlanacak".
Çok yakında açılacak bağlantı yolu ile TIR’ların otoyola daha kolay şekilde ulaşacaklarını ve ciddi zaman kazanmış olacaklarını söyleyen Özenalp, “Bu hizmeti Bursa’mıza kazandırmamızda emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.