Hava Durumu

İlk günden 4,5 milyon abone

Bu gece yarısından itibaren kullanılmaya başlanan 4,5G mobil internet hizmetini 4,5 milyon abonenin kullanmaya başladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İlk günden 4,5 milyon abone
 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4,5G'nin ilk gününde 4,5 milyon abonenin bu hizmeti aktif olarak kullanmaya başladığını bildirdi.

 

Sayan, BTK tarafından 4,5G IMT- Advance hizmetlerinin sunulmaya başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Dünyada en son kullanılan mobil iletişim teknolojisi IMT-Advance 4,5G hizmetine dün gece yani 10 Matadorbet saat önce ülkemize 'hoşgeldin' demenin ve bu hizmeti vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplantıya girmeden önce 3 operatörümüzün sorumlulularından son rakamları aldım. 4,5G'nin ilk gününde 4,5 milyon abonemiz bu hizmeti aktif olarak kullanmaya başladı. Dün gece saat 00.00 itibarıyla 4,5G hizmetlerini Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında ABD'de bulunan Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Bakanımız Yıldırım ilk 'Alo' demesiyle, bu görüşmeyle ilk 'alo' gerçekleşmiş oldu. 4,5G teknolojisinin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

 

Sayan, "Teknoloji trenini 4,5G ile yakaladık. Bu hizmeti yerli ve milli baz istasyonumuz ULAK üzerinden de alabileceğiz." şeklinde konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.