Hava Durumu

İranlılar Bursalı kimya firmaları için kuyruğa girdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Kimya UR-GE Projesi kapsamında İran’da ikili iş görüşmelerine katılan Bursalı kimya firmaları büyük ilgi gördü. UR-GE üyesi 12 şirketin yer aldığı etkinliğe 100’ü aşkın firmadan 200’e yakın İranlı iş insanı katılırken, İran iş dünyası temsilcileri Bursa firmalarıyla görüşebilmek için adeta kuyruğa girdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İranlılar Bursalı kimya firmaları için kuyruğa girdi
 Gerçekleştirdiği organizasyonlarla Bursalı firmaların uluslararası arenadaki prestijini artıran BTSO, firmaların yeni pazarlara açılmalarına da öncülük etmeyi sürdürüyor. Kimya UR-GE projesi kapsamında düzenlenen yurt dışı pazarlama faaliyeti ile İran’ın başkenti Tahran’a giden Bursa kimya sektörü temsilcileri önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. İran iş dünyasından büyük ilgi gören Bursalı firmalar, düzenlenen ikili iş görüşmelerinde önemli işbirliklerine imza attı.

"İhracatçı firmalarımıza yeni kapılar açıyoruz"
Gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri sonrasında değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa firmalarının İran’da büyük bir ilgiyle karşılandığını söyledi. UR-GE firmalarının talep ettiği, görüşmeyi istedikleri çok sayıda firmanın ikili iş görüşmelerine katıldığına dikkat çeken Duran, görüşmeler süresince önemli işbirlikleri ve yatırım imkanlarının değerlendirildiğini belirtti. Duran, “Bursa olarak Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay liderliğinde 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve UR-GE projelerimizle ihracatçılarımıza yeni kapılar açmayı sürdürüyoruz. Kimya UR-GE projesi kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz bu ziyaret de İran’daki pazar payımızı artırabilmemiz açısından son derece önemli. Gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinin meyvelerini kısa süre içerisinde toplayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Prusa kimya’dan iki büyük anlaşma
Düzenlenen ikili iş görüşmelerinde önemli işbirliklerinin de temelleri atıldı. İkili iş görüşmelerinde yer alan Kimya UR-GE projesi üye firmalarından Prusa Kimya’nın sahibi Numan Karadeniz, BTSO sayesinde İran pazarında söz sahibi olan iki önemli firmayla ön anlaşma imzaladıklarını söyledi. İran pazarında iş yapmak istediklerini ancak bazı soru işaretlerinden dolayı bugüne dek bunu gerçekleştiremediklerini kaydeden Karadeniz, "İran pazarı bizim yer almak istediğimiz önemli pazarlardan bir tanesiydi. Ancak güvenlik ve ödeme konularında yaşanan bazı sıkıntılardan ötürü bugüne dek bir girişim gerçekleştiremedik. BTSO sayesinde buraya gelerek önemli firmalarla görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerin neticesinde de İran’ın en büyük su fabrikalarından biriyle ve deterjan üreticilerinden biriyle iki ön anlaşma imzaladık" dedi.
İranlı MDS firmasının sahibi Bahram Pour ise Bursalı firmalarla tanışma fırsatı yakaladıkları için memnun olduğunu belirtti. İkili iş görüşmeleri sayesinde firmaların karşılıklı talep ve beklentilerini öğrendiğini dile getiren Pour, yakın zamanda talepleri değerlendirmek istediklerini sözlerine ekledi. İran’ın önemli kozmetik firmaları arasında bulunan Sabzgolsar firmasının İhracat Müdürü Farhad Mohammadi de ilk kez Türk firmalarıyla bir araya geldiklerini ve organizasyonda yer almaktan ötürü mutlu olduklarını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.