Hava Durumu

İş arayanlara Bakan müjdesi!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2 bin 71 gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner alacaklarını belirterek, "Ayrıca ilgili kuruluşlar çerçevesinde bin eleman alacağız" dedi. Öte yandan Çelik, süt üreticilerine önemli bir çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2016 03:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İş arayanlara Bakan müjdesi!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, mera alanlarının daralmadığını, 1998 yılında 12,3 milyon hektar mera alanının bugün 14,6 milyon hektara çıktığını söyledi. Türkiye'nin tarım sektöründe önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Çelik, milletvekillerine tarım ve hayvancılıkla ilgili rakamsal veriler hakkında bilgi verdi.Destek politikasıyla ilgili olarak Bakan Çelik, "Önümüzdeki dönem içerisinde destek politikalarının etki analizi çerçevesinde bir kez daha ele alıyoruz. Yani çok kalem destekten çıkıyoruz, Betticket daha daraltılmış, sayısal anlamda az, çiftçinin eline ne geçtiğini bileceği bir destek politikasını önümüzdeki dönemde açıklayacağız. Havza bazlı alan desteğini 1 Ocak 2017'den itibaren devreye koyacağız. İdari yapıda önemli değişiklik yapıyoruz, artık Türkiye'de her tarım işletmesinin bir teknik elemanı olacak" sözlerine yer verdi.

SÜT ÜRETİCİSİNE ÇAĞRI

Bakan Çelik, dönem itibariyla laktasyon dönemine girildiğini ve arz fazlası doğabileceğini belirterek, 'Sütü, süt tozuna çevirin, ürünü biz alacağız' dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, son dönemlerde gündeme gelen 'süt sorunu'yla ilgili olarak, 'Süt üretimi 18,6 milyon tona çıkınca, arz fazlası çiğ sütün süt tozuna dönüşmesi için biz desteğimizi artırdık. Süt tozuna dönüştürün, 3 bin lira alıyordunuz, biz size ton başı 4 bin 500 lira süt tozuna destek verelim' açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.