Hava Durumu

Junioshow Fuarı’nı 13 bine yakın iş profesyoneli ziyaret etti

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün Türkiye’deki en önemli buluşmaları arasında yer alan Junioshow Fuarı sona erdi. Yaklaşık 60 ülkeden bin 100’ü aşkın yabancı alıcının firmalarla buluştuğu fuarı, 4 gün boyunca 12 bin 766 iş profesyoneli ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Junioshow Fuarı’nı 13 bine yakın iş profesyoneli ziyaret etti
 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları (BEKSİAD) işbirliğiyle, Bursa’da düzenlenen Junioshow Fuarı, firmaların ihracatına güç kattı. 3-6 Temmuz tarihlerinde düzenlenen fuarda firmalar, 0-12 yaş arası bebe ve çocuk hazır giyimi sonbahar-kış koleksiyonlarını sergiledi. BTSO’nun Ticari Safari Projesi ve TÜYAP’ın girişimleriyle yaklaşık 60 ülkeden bin 100’ü aşkın yabancı alıcının ziyaret ettiği fuarda önemli iş bağlantıları kuruldu.


“İHRACAT VE MARKALAŞMA”



BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, bu yıl ikinci kez düzenlenen Junioshow Fuarı’nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dünyaya açılmasına ve sektörün markalaşmasına öncülük ettiğini vurguladı. Fuara 150 firmanın katılım gösterdiğini belirten Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, “Bebe çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’inin gerçekleştiği ve Vişne Ticaret Bölgesi gibi önemli bir üretim merkezine sahip olan Bursa’mıza kazandırdığımız Junioshow Fuarı, kısa bir süre içerisinde önemli bir gelişim kaydederek sektör temsilcilerimize ciddi katkılar sağladı. Uluslararası fuar listelerinde de yer alan ve tüm dünyadaki sektör profesyonellerince merakla beklenen bir fuar haline gelen Junioshow, bir kez daha yabancı alıcıların ilgi odağı oldu. Firmalarımızı, önemli alıcılarla buluşturan fuarımız sektörümüzün ihracatına büyük katkı sağladı. Fuarımızın düzenlenmesine katkıları dolayısıyla Ticaret Bakanlığımıza ve işbirliği kuruluşlarımız TÜYAP Bursa ve BEKSİAD’a teşekkür ediyorum” dedi.



“57 ÜLKEDEN 12 BİN 766 İŞ İNSANI”



Junioshow Fuarı’nın 2019 yılındaki ikinci buluşmasını değerlendiren TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın yaklaşık 57 ülkeden gelen 12 bin 766 iş profesyoneli tarafından ziyaret edildiğini açıkladı.  Milyonlarca dolarlık sipariş ile hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer sağlayan fuarda, 150 firmanın tek tip özel dekor stantlarda ‘sonbahar–kış’ konseptinin en son trendlerini sergilediğini kaydeden Ersözlü, “Geçen yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen fuara göre katılımcı firma sayısında ve sergileme alanında yüzde 35 büyüyen Junioshow Fuarı’nı, TÜYAP yurt dışı ofislerinin çalışmaları ve BTSO’nun Ticari Safari Projesi kapsamında; Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, Çekya, Ermenistan, Fas, Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Filistin, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Libya, Litvanya, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mısır, Moldova, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya,  Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan 1.165 iş insanı ziyaret etti. Yurt içinden ise İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara ve Denizli başta olmak üzere 34 şehirden gelen sektör temsilcileri, 4 gün boyunca kurdukları iş bağlantıları ile sektörün ticaret hacmine katkı sağladı” diye konuştu.



 “İHRACAT ANLAŞMALARI YAPILDI”



Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları (BEKSİAD) Başkanı Ömer Yıldız, Junioshow süresince firmaların önemli ihracat anlaşmaları yaptığını belirtti. Türkiye’deki bebe ve çocuk giyiminin yüzde 80’ini üreten Bursa’nın, bu üretimin yüzde 60’ını ihraç ettiğini kaydeden Yıldız, Junioshow Fuarı’nın sektörün ihracatına önemli katkılar sağladığını belirtti. Ömer Yıldız, “Bursalı firmalarımız dünyanın 60’tan fazla ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Fuarımız da sektörümüze yeni pazarlara ulaşma imkanı sağlıyor. Fuara katılan alım heyetleri sayesinde birçok yeni anlaşmanın gerçekleştiği fuar, sektörümüzün gelişimine katkı sağlamaya devam etti. Sektörümüze öncülük eden BTSO’ya teşekkür ediyoruz” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.