Hava Durumu

MARSİFED’de Başkan İhsan Karademirler güven tazeledi

Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun olağan seçimli genel kurul toplantısı BUSİAD Evi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde yeniden aday olan İhsan Karademirler, genel kurula katılan federasyon delegelerinin tamamının oyunu alarak ikinci kez yönetim kurulu başkanı seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MARSİFED’de Başkan İhsan Karademirler güven tazeledi
 Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın belirlenmesinin ardından söz alan MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karademirler, ülkemizin Cumhuriyet tarihinden bu yana hiç görülmediği kadar sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Kuzeyde Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi, Ukrayna’nın doğusundaki topraklarda hak iddia etmesi, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar, güneydoğuda Irak’taki yönetim boşluğu, güneyde Suriye’deki iç savaş ne yazık ki Türkiye’de de terörün patlamasına sebep oldu. İşadamları olarak kendi işletmelerimizde her zaman yaptığımız gibi bardağın dolu tarafını görerek çalışmalı, üretmeli, şirketlerimiz için yeni pazarlar bulmalı ve ülkemiz için yeni ufuklar oluşturmalıyız. Böyle bir dönemde ülkemizin ekonomik olarak tökezlemesi, korkarım bir felakete sebep olur. O nedenle mutlaka bu dönemde üzerimize düşen görevleri işadamları olarak yapmak zorundayız” diye konuştu. 2015 yılında özel tüketim ve kamu harcamaları desteğiyle De olsa yüzde 4’lük bir büyümenin gerçekleşmesinin, mevcut jeopolitik durum ve seçim ortamına rağmen olumlu sayılabileceğine işaret eden Karademirler, bununla birlikte söz konusu büyümenin bileşenlerinin yurt içi talebi ve yatırımsız bir büyümeyi gösterdiğini belirtti. Karademirler, küresel ekonomideki toparlamanın düşük olacağı beklentisi ve gelişmiş ülkelerdeki faiz oranlarının uzun süre düşük kalacağı öngörüsüyle Merkez Bankası’nın faiz üst bandında indirim yaptığını kaydederek, “Merkez Bankası küresel ortamı kollayarak her fırsatta faiz üst tavanını indirmeyi deneyecektir” şeklinde konuştu. Karademirler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 5’in altındaki bir ekonomik büyüme ve yüzde 10’un üzerindeki işsizlik oranı ile yapısal reformların acilen yapılması gerektiği ortadadır. ABD ile AB arasındaki Transatlantik Anlaşması’na Türkiye’nin de mutlaka dâhil olması sağlanmalıdır. Küresel kriz 9. yılına girerken dünyada büyüme oranlarında istikrar sağlanamadı. ABD ve İngiltere dışındaki gelişmiş ülkelerin ve yükselen ekonomilerin birçoğunda büyüme sorunu ağırlaşarak devam etmekte. Bu durum, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına uzun süre ara vermesini getirdi. Bu yıl en fazla 2 artış daha olabilir.Yükselen ekonomiler arasında ihracatını attıran ülke yok. Rusya ve Suudi Arabistan ise emtiaya bağlı ekonomiler olduklarından ihracatta çok keskin düşüş yaşıyor. Öte yandan terör örgütlerinin maddi olarak güçlenmesi, dünyanın her yanından taraftar bulabilmeleri ve nükleer saldırı yapabilme ihtimalleri tüm dünya ülkelerinin teröre karşı iş birliği yapmasını Youwin zorunlu hale getirmiştir.”

“Yeni üyelerimizin de desteği ile fayda sağlamaya devam edeceğiz”

Karademirler’in konuşmasının ardından genel kurul toplantı gündemine uygun olarak yönetim kurulu 2015 - 2016 dönemi faaliyet ve denetleme kurulu raporları ile mali rapor okundu ve oy birliğiyle onaylandı. 2015 yılı hesap durumunun görüşülmesinin ve 2016 yılına ait bütçenin karara bağlanmasının ardından yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası gerçekleştirildi. Tüzük değişikliği önerisinin de görüşülerek ilgili maddelerde düzenleme yapılmasına karar verilmesinin ardından İnegöl Genç İşadamları Derneği federasyona yeni üye olarak kabul edildi. Üye kabul seremonisi sonrası MARSİFED’in 2016 - 2018 dönemi yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Buna göre İhsan Karademirler başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Asil Üyeler; İhsan Karademirler, Mürsel Öztürk, Nurullah Altınsoy, Abidin İzmirli, Aydın Bandırma, Osman Akın, Ezel Zeydanlı, Cenan Celebci, Ramazan Kaya, Sezai Sezer, Hakan Özdemir. Yedek Üyeler; Ömer Faruk Korun, İdris Doğrul, Engin Cindoruk, Murat Kaya, Burak Anıl, Burak Aras, Yusuf Şehitoğlu, Ertan Yılmaz, Fatih Sivri, Birol Baturay, Umut Ortakçı.”

 

Toplantının sonundaki “Dilek ve Temenniler” bölümünde söz alan İhsan Karademirler, 2016 - 2018 dönemi için kendilerine güvenerek yeniden görev verdiklerinden dolayı genel kurula teşekkür etti. İş adamlarının hedefleri doğrultusunda yol almaları gerektiğini ifade eden Karademirler, “İş adamları olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu durumu aşması için ekonomik olarak destek anlamında yeni pazarlar bulmak, üretimi ve istihdamı arttırmak gibi konularda daha fazla neler yapabiliriz diye düşünmesi gerekmektedir. Bugüne kadar MARSİFED olarak elimizden geldiğince faydalı çalışmalar yapmak için uğraştık. Bundan sonra yeni üyelerimizin de desteği ile Türkiye’nin geleceği adına iyi fikirler ortaya koymak, bu fikirleri geliştirmek ve fayda sağlamak adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. İş adamlarını temsil eden STK’ları bir araya toplayan ve geniş bir temsil tabanı ile fikir çeşitliliği oluşmasını sağlayan MARSİFED gibi yapılar sayesinde Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi yönünde önemli çalışmalar yapılabileceği unutulmamalıdır” diye konuştu. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.