Hava Durumu

Matlı: Tarımda güzel günler bizleri bekliyor…

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019 reform paketini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2019 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2019 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Matlı: Tarımda güzel günler bizleri bekliyor…
 Açıklanan 2019 yılı Yeni Ekonomi Programı`nın güçlü ve kararlı bir şekilde sürdürülen yapısal reformların en büyüğü olduğunu belirten Matlı, “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın açıklamaları iş dünyası olarak bizleri umutlandırdı. Özellikle mayıs ayı içerisinde detayları açıklanacak olan “Tarımda Milli Birlik” projesinin planlamaları yapılırken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ticaret Borsalarından da görüş alınmasını arzu ederiz” dedi. Açıklanan reform paketinde üretici ile tüketici arasında değer zincirinin sağlanması ve mevsimsel dalgalanmada enflasyonla mücadelede önemli yer tutan taze meyve sebze üretimiyle ilgili olarak Sera A.Ş.’nin kurulacağının önemli olduğunu söyleyen Matlı, “2 bin hektar teknolojik sera inşa edilerek, orta vadede 5 bin hektar üretim alanına ulaşılması ve uzun vadede örtü altı sebze üretiminin yüzde 25'inin karşılanmasının hedeflenmektedir. Ayrıca küçükbaş hayvancılığın gelişimine yönelik verilecek destekler ile dört yıl içerisinde küçükbaş hayvan sayısının 100 milyona ulaştırılması hedefi de tarımın tüm paydaşları için umut vericidir” dedi.

Hal yasası ile toptan ve perakende ticarette, lojistik anlamında da daha rekabetçi bir yapı kurgulanacağının altını çizen BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı “Özellikle sektör temsilcileri olarak ısrarla vurguladığımız ve ilgili bakanlıklarımıza öneriler sunduğumuz; sözleşmeli tarım, gıdada markalaşma, kırmızı ette fiyat istikrarının küçükbaş hayvancılık hamlesi ile desteklenecek olması ve bölgesel olarak ürün bazlı arz talep ve ticaret hacmi dengesi göz önünde bulundurularak makro planlamaların yapılacak olması, Türk Tarımının dünya ile rekabet gücünü ciddi boyutta arttıracaktır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.