Hava Durumu

Meslek gruplarına BTSO güvencesi

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda BTSO’nun çalışmalarında odak noktasını oluşturan 51 meslek komitesinin 62’ye çıkarılması karara bağlandı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Mesleklerimizin temsiliyetini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Meslek gruplarına BTSO güvencesi

Oda Hizmet Binası’nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Burkay, BTSO’nun çalışmalarıyla sadece Bursa için değil, Türkiye ekonomisi için de önemli projeleri hayata geçiren bir uzmanlık merkezi olduğunu ifade etti. Ekonomide güven ortamının Bursa iş dünyasına da yansıdığına işaret eden İbrahim Burkay, BTSO’nun faal üye sayısının 25 bini aştığını söyledi. Bu durumun‘Mesleklerin gruplandırılması hakkındaki yönetmeliğe’ göre komitelerin en az 200 Faal Vevobahis üyeden oluşmasını zorunlu kıldığını belirten İbrahim Burkay, meslek gruplarından gelen talepler doğrultusunda şubat ayında Oda Mevzuat Komisyonu’nun başlattığı çalışmaları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yaptıkları değerlendirmelerin sonucunda karara bağladıklarını kaydetti.

YENİ UZMANLIK ALANLARI OLUŞUYOR

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “Mevzuat komisyonumuzun, Bursa ekonomisinin lokomotifi konumundaki birçok meslek grubunun BTSO’da temsil edilebilme olanağını sağlayan çalışmasının ürünü olan yeni komite yapısı sayesinde sektörlerimize BTSO çatısı altında çok daha güçlü temsil edilebilme ve sektörlerinin gelişimi için proje ve çalışmalarını yapabilme imkanını da sağlamış oluyoruz. Oluşturduğumuz yeni uzmanlık alanları ile birlikte 51 olan meslek komitemiz, 62’ye yükseldi” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.