Hava Durumu

MOSFED'den hedef Amerika kıtasına 10 milyar dolarlık ihracat

MOBİLYA Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, 2020 yılının hükümetin alacağı tedbirlerin mobilya sektörü için iyi olacağını söyledi. Güleç, hedeflerinin Amerika kıtasına 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MOSFED'den hedef Amerika kıtasına 10 milyar dolarlık ihracat
 İnegöl'deki MODEF EXPO'nun 7 ekim de kapılarına açacağını ifade eden MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “İnegöl mobilyasının gelişmesinde büyük katkısı olan bir etkinlik.Türkiye mobilya sektörü dünya pazarından pay alıyor. Türkiye mobilya üretim ülkesi. En önemil özelliğimiz de girişimci bir ruha sahip olmamız. Mobilya sektörünün gelişmesi diğer hizmet sektörlerini yakından etkiliyor, katma değer oluşturuyor. İhracata yönelik büyüyen şehirlerimizi daha fazla desteklememiz gerekiyor. İnegöl istihdamda Türkiye ye örnek olan bir şehir. Yerli malzemeyi kullanıyoruz. 179 ülkeye mobilya satıyoruz. Her yıl ihracatımız büyüyorsa sürdürebilir bir başarının anahtarı bizde. Mobilya fuarıyla bunu başarıyoruz. Türkiye mobilya ülkesi. Üretimini, tasarımı diğer ülkelere örnek olacak şekilde yapıyor. Bu fuarı diğer ülkeler takip ediyor” dedi.


AMERİKA HEDEFİ



Türk mobilya sektörünün ihracata 2000 yılından sonra başladığının altını çizen Güleç, “Bu gün dünyanın 179 ülkesine 3.2 milyar dolar. Hedef 4 milyar dolar. İnegöl olarak bu ihracatın 500 milyon dolarını sağlıyoruz. Her yıl ilavelerimiz oluyor. İhracatçı sektörler içinde en yaygın sektör mobilya. ABD ticaret bakanını ağırladık. 5 sektör içinde Amerika'ya ihracat yapan sektörlerden bir tanesinin mobilya olduğunu söyledi. Bu yıl 120 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Amerika’ya kısa sürede 3 milyar doların üzerinde satış yapabiliriz. Neden Amerika'ya 10 milyar dolar mobilya satmayalım. Tasarıma, inovasyona önem verin. Ne kadar çok uzmanlaşırsanız o kadar çok pay alırsınız. 2 yıl içinde yakaladık yakaladık, tren kaçar. 2023 hedefini tek başına Amerika’ya yaparak yakalayabiliriz. Destan yazalım, diğer sektörlere de örnek olalım” diye konuştu.



''GÜMRÜK SORUNU ÇÖZÜLECEK''



Mobilya sektörünün Suudi Arabistan gümrüğünde yaşadığı sorunu da dile getiren Güleç, “Bakanlığımıza bu konuları ilettik. Bazı ülkelerin gümrükleriyle sorunlar yaşadığımız oluyor.  Tabi bu sorunlar dönemsel olarak çözülüyor. Mobilyacılarımıza tavsiyem, açık hesap mal gönderilmemesi. Tahsilatı yapılmış mobilyalardı ihraç edin. Konteynerlerin yüklenmesi konusunda bir lojistik destek de almak lazım. Ambalaj düzenini göz önünde bulundurmamız lazım” İfadelerini kullandı. Güleç, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ham maddelerle beraber KDV’nin yüzde 8 olmasını söylemiştik. Bakanlığımızın tüm ticari hayatı ilgilendirecek bir projesi var. Tüm sektörleri ilgilendiren bir çalışma olursa yine bizim için iyi olabilir. Vergi oranlarının biraz daha küçülmesi gerektiğini söylüyoruz. Mobilya sektörü olarak vadeli çalışıyoruz. KDV’yi peşin ödeyip, taksitle ödeme alındığında finans sıkıntısı yaşıyoruz. Bu da bizi yoruyor. İnşallah bu sorun çözülecek. Bakanlığımızın yeni ekonomi planı var. Daha fazla enflasyonun aşağıya geleceği bir dönem olacak. Faiz oranların da biraz daha aşağıya çekilmesi gerekiyor. 2020 mobilya sektörü için daha olumlu bir yıl olacak. Üzerimize düşeni yapmamız lazım.”


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.