Hava Durumu

Otomotiv devi Renault'u şoke eden gelişme

Renault'nun ürettiği dizel araçların hava kirliliğine yol açtığına dair rapor, Fransa Ekonomi Bakanlığınca savcılığa gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Otomotiv devi Renault'u şoke eden gelişme
 Fransa'da Ekonomi Bakanlığından, Haksız Rekabetle Mücadele ve Tüketiciyi Koruma Kurumunun (DGCCRF), Renault'un ürettiği dizel araçların hava kirliliğine yol açtığına dair hazırladığı raporun, savcılığa gönderildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, DGCCRF'nin Renault'un ürettiği dizel motorlarla ilgili bulguların sonuçlarının Nanterre savcılığına gönderildiği belirtilerek, "Bundan sonra, şüpheli ihlallerle ilgili olarak ne yapılacağına artık mahkemeler karar verilecek" ifadelerine yer verildi.

Dizel motorların emisyon testlerinde Renault'unmanipülasyon yaptığı şüphesi bulunduğu kaydedilen açıklamada,
DGCCRF'nin diğer ismi verilmeyen otomobil üreticileri ile ilgili soruşturmasının ise sürdüğü bildirildi.

Renault Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise, Renault Grubunun Fransız ve Avrupa yasa ve kurallarına saygı gösterdiği belirtilerek, ''Renault araçlarının hepsi, her zaman yasa ve kurallarla uyumludur ve yürürlükteki normlara uygundur." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Renault araçlarının hava kirliliği yaratmadığına dair hileli yazılım yapılmadığı savunuldu. 

Fransa'da daha önce Alman Volkswagen firmasına yönelik, emisyon testlerinde manipülasyon yapıldığı şüphesiyle soruşturma açılması talep edilmişti. 

RENAULT'DAN AÇIKLAMA

Renault'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Renault, Fransız ve Avrupa yönetmelikleri ile uyum içerisindedir. Renault araçlarının tamamı, her zaman yürürlükteki yasa ve kurallara uygun biçimde onaylanmıştır. Araçlarımız yürürlükteki normlara uygundur. Renault araçları, hava kirliliği önleme sistemlerini olumsuz etkileyen hileli yazılım ile donatılmamıştır. Ülkeler, Avrupa Komisyonu, Düzenleyici Kurullar ve otomotiv üreticilerinin tümü, yürürlükteki yönetmeliklerin daha da güçlendirilmesi gerektiği görüşünde hemfikirdirler.Bu, gelecekteki Euro6d Yönetmeliği'nin amacıdır.

Renault Grubu Mart 2016 tarihinde bağımsız teknik komisyona Euro6b dizel araçlarının müşteri kullanımındaki nitrojen oksit (NOx) emisyon azaltma planını eksiksiz biçimde ibraz ettiğini hatırlatmaktadır. Söz konusu plan şeffaf, tatmin edici ve güvenilir olarak ele alınmıştır."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.