Hava Durumu

Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri Esnafın Yüzünü Güldürüyor

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur Çarşı Esnafını Ziyaret Etti Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, kent ekonomisinin kalbi olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde yüzleri güldürüyor. Alışveriş günleri kapsamında 2 aylık sürede 15 milyon liranın üzerinde ciro oluşurken, 40 binden fazla çekiliş kuponu dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri Esnafın Yüzünü Güldürüyor
 BTSO öncülüğünde bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’, 7 asırlık geçmişe sahip tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde alışverişin canlanmasına öncülük ediyor. Osmanlı Devleti’nin ilk ticaret bölgesi olan 850 bin metrekarelik tarihi çarşı aynı zamanda ziyaretçilerine hem kentin tarihini hem de alışveriş kültürünü doyasıya yaşama imkanı sunuyor. 3 Ağustos’ta başlayan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri Projesi’ne Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği de destek veriyor. ‘Alışveriş Günleri’ kapsamında üye işyerlerinden 100 liralık alışveriş yapan vatandaşlar 10 otomobilden birini kazanma şansı elde ediyor.

 

15 MİLYON LİRAYI AŞKIN CİRO

3 Kasım tarihine kadar devam edecek ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle hafta sonunda tarihi çarşıya alışveriş yapan müşteriler kampanyaya katılım noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu. Alışveriş Günleri, Bursa tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin ticaret hacmine de ayrı bir güç katıyor. 3 Ağustos’tan bu yana Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, üye iş yerlerinde 15 milyon lirayı aşkın iş hacminin oluşmasına öncülük etti. Etkinlik kapsamında dağıtılan çekiliş kuponu sayısı ise 40 bini aştı.

 

ÇARŞI’YA ZİYARET

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt ve Divan Katibi Hakan Batmaz, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi esnafını ziyaret etti. Kuyumcu esnafı tarafından düzenlenen etkinlikte Çarşı esnafına ve vatandaşlara aşure dağıtan Meclis Başkanı Uğur, aynı zamanda çarşı esnafına ‘hayırlı işler’ diledi.

 

BÖLGEYE MORAL VERİYOR

Meclis Başkanı Ali Uğur, Payitaht Çarşı Projesi ile çarşı ve hanlar bölgesinin tarihi dokusuna ve misyonuna uygun çalışmalara imza atıldığını söyledi. ‘Alışveriş Günleri’ programının 4 binin üzerinde esnafın yer aldığı bölgede iş hacmini artırdığını kaydeden Uğur, “Çarşılar kentimizin en önemli zenginliklerindendir. Vatandaşlarımızın buluşma noktası haline gelen bölgemiz, aynı zamanda hem uygun alışveriş imkanı sunarken hem de ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkartıyor. Hem çarşımıza hem de kent ekonomisine moral veren ‘Alışveriş Günleri’ programımız kapsamında herkesi alışveriş için çarşımıza bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“TÜRKİYE’DE EMSALİ YOK”

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, alışveriş günlerinin kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını  ifade ederek, BTSO’ya yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Türkiye’de emsali olmayan ölçekte ve büyüklükte bir şenliğe imza atıldığını kaydeden Özyıldırım, Alışveriş Günleri’nin bölgeye ayrı bir heyecan kattığını söyledi.

 

“PAYİTAHT ÇARŞI” BÖLGEYE MÜŞTERİ ÇEKİYOR

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin alışveriş yapmak isteyen vatandaşları bölgeye çektiğini belirterek, “Odamız tarafından çarşı esnafımıza yönelik verilen eğitimler ve fiziksel düzenlemeler çarşımıza büyük değer katarken, Alışveriş Günleri ile de vatandaşların çarşımızı daha fazla tercih etmesini sağlıyor.” diye konuştu.

 

BTSO Meclis Üyesi Erdinç Şentürk ise Alışveriş Günleri organizasyonunun bölgenin cazibe merkezi kimliğine de ayrı bir güç kattığını söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.