Hava Durumu

Tarım Bakanı'ndan süt açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, sütle ilgili bir sıkıntı bulunmadığını belirterek, "Beklediğimizin onda biri düzeyinde bir süt alımı gerçekleşti. Şu anda bir sorun yok." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Tarım Bakanı'ndan süt açıklaması
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafından Antalya'da Belek Turizm Bölgesinde bir otelde düzenlenen 12. Uluslararası Kongre ve Sergisine katıldı. 

 

Kongre çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, serbest piyasanın önemine işaret etti ve serbest piyasadan yana olduklarını söyledi.

 

SÜTE MÜDAHALE ETKİSİNİ HIZLI GÖSTERDİ

Dünyada gıda erişiminin adaletli olmadığını, özellikle kurak mevsimlerde büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Çelik, "Serbest piyasadan Tempobet yanayız, fakat gıda konusunda herkesin daha hassas davranması gerekiyor. Yani serbest piyasa bir sorumluluk piyasası değil, sorumlu piyasadır. Özellikle tarla ile raf arasındaki farklılıklara dikkati çekmek için bunları ifade ediyoruz, ifade etmeye de devam edeceğiz. Yalnız ifade etmeyeceğiz, alınması gereken tedbirleri de alacağız." dedi.

 

Konuyla ilgili sorular üzerine, şu anda sütle ilgili bir sıkıntı bulunmadığını, Et ve Süt Kurumunun piyasaya girmesiyle regülasyonun sağlandığını anlatan Çelik, "Beklediğimizin 10'da biri düzeyinde bir süt alımı gerçekleşti. Şu anda bir sorun yok. Üreticiler son derece memnun." açıklamasında bulundu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.