Hava Durumu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan Bursa'da 20 milyon lira hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü, IPARD 2 programı kapsamında 42 projeye yaklaşık 20 milyon lira hibe desteği sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan Bursa'da 20 milyon lira hibe desteği
 TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD 2 programı 1. çağrı ilanına yatırımcılar 185 projeyle başvurdu. Bunlardan sözleşme imzalamaya hak kazanan "süt hayvancılığı, besi hayvancılığı, kanatlı eti üretimi, et işleme ve kesimhane, soğuk hava deposu, bitkisel üretim, arıcılık, yerel ürünler, kırsal turizm, makine parkları ve yenilenebilir enerji" sektörlerinden 42 proje temsilcisiyle sözleşme imzalandı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun, Bursa'da IPARD 2 programıyla 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirileceğini belirtti. 

Bu yatırımlara yaklaşık 20 milyon liralık hibe desteği vereceklerini bildiren Berksun, bu sürecin 2023 yılına kadar devam edeceğini söyledi.

IPARD 2'de uygulanan makine parklarının yeni bir tedbir olduğunu ve çok önemli olduğunu anlatan Berksun, "10 tane makine parkı yatırımcımıza hibe desteği vereceğiz. Yine ilk defa yenilenebilir enerjisi desteği geliyor. Bunlar IPARD 2'nin yenilikleri ve Bursa'mıza kazandıracağımız bu güzel, orijinal yatırımlar. İnşallah çok yakın zamanda ikinci çağrıya çıkacağız. Peşinden de çağrılar sırayla devam edecek." diye konuştu. 

- Güney Marmara'nın en büyük et entegre tesisini kuracak

Sözleşme imzalayan ve TKDK'nun hibe desteğiyle et entegre tesisi kuracak olan Mehmet Emin Arslan da Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Güney Marmara'nın en büyük et entegre tesisini hayata geçireceklerini belirtti.

Yaklaşık 25 milyon liralık yatırımlarına karşılık TKDK'dan 11 milyon lira civarında hibe desteği aldıklarını anlatan Arslan, "Tesisimiz yıllık 150 bin büyükbaş, 1 milyon 200 bin küçükbaş kesim kapasitesine sahip olacak. TKDK'nın projemize desteği bizim için de bir teşvik oldu. Bu programın uygulanmasında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, Sayın Faruk Çelik beye, Bursa İl Koordinatörüne ve çalışanlara çok teşekkür ederim." dedi.

İnegöl ilçesine yenilenebilir enerji tesisi kuracak olan İbrahim Karaman ise "1 megavat sınırı olan güneş enerjisi santral projesiyle birlikte TKDK'ya başvuru yaptık. TKDK'dan bu proje için 1 milyon 43 bin lira destek aldık. TKDK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veya diğer kurumların enerji sektörünü destekleme anlamında çok iyi bir noktada değerlendirme yaptıklarını düşünüyorum." diye konuştu.

Bir tarım firmasının Bursa Bölge Müdürü olan Yüksek Ziraat Mühendisi Gülden Hazarhun da "Biz de TKDK'ya soğuk hava tesisi projemizle başvuru yaptık. 3 milyon 200 bin liralık bir bütçenin 1 milyon 200 bin lirasını destek olarak alıyoruz. Osmangazi ilçesinde firma olarak incir tesisi kuruyoruz. Bu hibe desteğini almaktan çok memnunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.