Hava Durumu

TARSİM Genel Müdürü dolunun vurduğu ovada incelemelerde bulundu

Tarsim Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ. (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, dolu afetinin yaşandığı Bursa'nın Karacabey ilçesinde arazilerde incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2017 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TARSİM Genel Müdürü dolunun vurduğu ovada incelemelerde bulundu
 Karacabey'e bağlı Bakırköy Mahallesi'nde zarar gören tarlalarda büyük hasarın oluştuğunu ifade eden TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, "Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da büyük tahribat söz konusu. Gördüğümüz kadarıyla ciddi bir hasar var. Biz TARSİM sigortası olan üreticilerimize hemen hasarlarını belirlemelerini istedik. Bugünden itibaren eksperlerimiz hasar tespit çalışmalarını yapacak. Üreticilerimize mağdur etmeden süratle işlemlerini tamamlayarak ödemelerini de yapacağız. Ama gördüğümüz kadarıyla hasarın boyutu hakikaten çok büyük. Ürünlerin neredeyse tamamı hasar görmüş durumda" dedi.
Mevcut mevzuat gereği üreticilerin mutlaka poliçe düzenlenebilmesi için ÇKS kaydının bulunması gerektiğini söyleyen Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, "ÇKS kaydı açılmamış ise ne yazık ki onlara onlara TARSİM sigortası yapamıyoruz. Çünkü bu devlet destekli bir model. Pirim desteği de devlet tarafından yapılıyor. Devlet desteği olabilmesi içinde ÇKS şartı aranıyor. Biliyorsunuz diğer desteklemelerde de ÇKS kaydı gerekiyor. ÇKS kaydı olmazsa TARSİM poliçesi düzenlenemiyor." ifadelerini kullandı.
Sadece Karacabey'de 18 bin dönüm arazideki tarım ürünlerinin zarar gördüğünü bildiren Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, 27 milyon TL'lik bir zararın söz konusu olduğunu söyledi.
Başkan Erdem, "Miraslı araziler çiftçimizin belini büküyor. Bu afetten sonra daha da mağdur oldular. ÇKS yaptırılamıyor. Böyle olunca TARSİM de yaptıramıyor. Devletimizin bir an önce çözüm bulması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.