Hava Durumu

Taşeron işçilere müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili önemli açıklama geldi. Başbakan, "Asıl işlerde çalışan taşeron işçilerin kamuya alacağımızı açıklamıştık. Bu çalışmaları tamamladık. Bu kişileri kamuya alacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Taşeron işçilere müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başbakan, “Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen, adalet gereği bir karar daha aldık. Ayrıca yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bu kişiler aynı yerde çalışmaya devam edecekler” diye devam etti.  Davutoğlu, "Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacağımız yasa tasarısı ile kamuda asıl işlerde ya da yardımcı işlerde çalışıp, emeklilik hakkını elde etmemiş çalışanlarımızı da kamuya alacağız. Bütün emekçilerimize selam olsun. Söz konusu çalışanlarımız aldıkları ücretlerle birlikte, çalıştıkları yerde kalmaya devam edecekler" dedi.

DÜZENLEMEDE SONA GELİNDİ
Hükümet, taşeron işçilerinin kamuda istihdamına yönelik düzenlemede son aşamaya geldi.21 Mart’a kadar TBMM’ye sevk edilecek düzenleme ile taşeronda çalışan işçilerin bir bölümü kadroya alınacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün Bakanlar Kurulu’na brifing verdi. Hükümet, asıl işlerde çalışan taşeronların kadroya alınmasını hedefliyor. Yaklaşık 100-150 bine yakın taşeron işçinin bu düzenlemeden yararlanacağı tahmin ediliyor.   Hükümet, alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik olmak üzere geçiş koşulları, süre ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyecek. Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili bir liste hazırlandı. Temizlik, güvenlik ve yemek gibi yan işlerin dışındaki asli işleri yapan  işçilerin kadroya alınması hedefleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.