Hava Durumu

Taşeron işçilerin gireceği sınavın içeriği belli oldu

Kadroya geçecek taşeron işçilerde eğitim ve yaş kriteri aranmayacak. Geçiş öncesi bir sınav yapılacak. İşle ilgili mesleki bilgiler sorulacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Taşeron işçilerin gireceği sınavın içeriği belli oldu
 Kamuda görev yapan 850 bin taşeronla ilgili kadro tasarısı üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Kadroya geçişte eğitim kriteri, yaş şartı aranmayacak, sınav uygulanacak. Sınav ise taşeron çalışanların yaptıkları işteki mesleki becerileriyle ilgili olacak. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, sınavın KPSS gibi olmayacağını ve kolay olacağını ifade etmişti. Sınavdan 10 üzerinden 6 alanlar mülakata girecek. Taşeron çalışanların tayini de olmayacak. Herkes bulunduğu yerde işini devam ettirecek. Emeklilik yaşı gelmeyen, primi dolmayanlar için herhangi bir yaş kriteri uygulanmayacak.

MAAŞLAR DÜŞMEYECEK
Yasa çıktıktan sonra kılavuzlar hazırlanacak. İlgili yerlere başvurular yapıldıktan sonra şartlara uygunluk açısından değerlendirme süreci olacak. İŞKUR aracılığıyla Maliye’nin vereceği vizeyle kadrolu işçi alımı yapılacak. Yapılan düzenlemede işçi, memur sendikalarındaki denge de dikkate alındı. Mevcut sendikal örgütlülük muhafaza edilecek. Bakan Sarıeroğlu, bunun çalışma barışı, iş yerlerindeki huzur açısından önemli olduğunu belirterek, “Bu konuda sendikalarımızın da herhalde bir çekincesi, bir itirazı olmayacaktır” dedi. Kadroya geçeceklerin maaşları da değişmeyecek.

GÜVENLİK ARAŞTIRMASI
Taşeron işçilerinin kadroya geçişlerinde güvenlik soruşturması yapılacak. Kadroya alınacak personele yapılacak güvenlik soruşturmasında başta FETÖ olmak üzere DHKPC, PKK gibi terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olan kişiler kadroya alınmayacak.

Bütçe görüşmelerinin ardından taslak Meclis gündemine gelecek. 12 maddeden oluşması beklenen yasanın bir gün içerisinde Meclis’ten geçmesi bekleniyor. Böylece Aralık ayının sonunda yasa Resmi Gazete’de yayımlanmış olacak. Başvuru ve diğer işlemler 3 ay içinde tamamlanmış olacak.http://www.bik.gov.tr/

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.