Hava Durumu

TEKNOSAB, ‘Mega Endüstri Bölgeleri’nin öncüsü olacak

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB), Türkiye’nin ‘Mega Endüstri Bölgeleri’ projesinin öncüsü olmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla TEKNOSAB’ın yatırım alanını büyüteceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TEKNOSAB, ‘Mega Endüstri Bölgeleri’nin öncüsü olacak
 TEKNOSAB, yeni sanayi devriminin sembolü olarak Bursa’da 25 milyar dolarlık yatırım öngörüsü ve 40 milyar dolarlık ihracat hedefiyle hızla hayata geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yakından takip ettiği ve övgüyle bahsettiği projede, altyapı çalışmaları 8 farklı etapta sürüyor. İlk fabrika binalarının inşaat çalışmalarına ise yıl sonuna kadar başlanması hedefleniyor. 

“Uluslararası yatırımcılarla görüşmeler sürüyor” 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Bursa programı kapsamında bir araya gelen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB’a ilişkin bilgiler verdi. Kalkınma, Ekonomi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının yönlendirdiği ulusal ve uluslararası büyük yatırımcılarla görüşmelerini sürdürdüklerini söyleyen Başkan Burkay, bu firmaları çok yakında kamuoyuyla da paylaşacaklarını ifade etti. 

En küçüğü 15 bin metrekare 

TEKNOSAB’ın toplamda 8,5 milyon metrekarelik bir alanda kuruluş çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Burkay, proje kapsamında en küçüğü 15 bin metrekare olmak üzere büyük ölçekli 140’a yakın firmaya yer tahsisi yapıldığını açıkladı. Kentte mevcut OSB’lerde 15 bin metrekare büyüklüğünün üzerinde toplam 140 adet sanayi tesisinin bulunduğuna işaret eden İbrahim Burkay, bu sayının TEKNOSAB’da 170 adet olduğunu kaydetti. 

TEKNOSAB’da yeni yatırım müjdesi 
Kentin ve bölgenin yatırımcı için cazibe merkezi kimliğini her geçen gün daha da güçlendirdiğini vurgulayan Başkan Burkay, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan yeni sanayi hamlesi ülkemizin kalkınma hedeflerinde yeni bir sıçrama noktası olacak. Bu noktada ‘Mega Sanayi Bölgeleri’ projesinin en önemli halkasını da TEKNOSAB oluşturacak. Liman, demiryolu ve karayolu entegrasyonuyla birlikte çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüğümüz TEKNOSAB’da yeni yatırım talepleri de sürüyor. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımıza projede gelinen nokta ve yer tahsisleri konusunda bilgi sunduk. Cumhurbaşkanımız da TEKNOSAB’ın büyütülmesi talimatı verdi. Yatırımcılarımız için müjde niteliğinde olan bu kararla birlikte yeni talepleri de değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanımıza TEKNOSAB projemize verdikleri destek için iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan büyük övgü 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa programında halka hitaben yaptığı konuşmada, BTSO liderliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle yapılan TEKNOSAB’ın gerek yatırım cazibesi gerekse de istihdam ve ihracat hedefleriyle Türkiye’nin gelecek vizyonunu destekleyen en önemli projelerden biri olduğunu söylemişti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.