Hava Durumu

‘Ticaret Havuzu’na büyük ilgi

Bursa’nın en aktif sivil toplum kuruluşlarının başında gelen TÜMSİAD Bursa Şubesi, üyeleri arasındaki ticari ilişkileri genişletip geliştirmek için oluşturduğu “Ticaret Havuzu” projesinin son tanıtım toplantısında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘Ticaret Havuzu’na  büyük ilgi

Birçok farklı sektörü bünyesinde barındıran TÜMSİAD Bursa Şubesi, bu sektörlere dair açtığı 8 whatsapp grubu ile aynı sektörde faaliyet gösteren kişileri bir araya getiriyor. Güncel alım talepleri, ulusal ticari iletişim ağı, uluslararası ticari iletişim ağı, sektörel iletişim toplantıları, sektörel sorunlar ve taleplerin olacağı bu konseptle üyeler arz ve taleplerini bu gruplardan paylaşabilecekler.

VERİ ODAKLI SİSTEM GELECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan, TÜMSİAD’ın bu en yeni projesiyle ticari iletişim ağını daha da genişletmek ve farklılaştırmak istediklerini söyledi. Sistemin yeni kurulmasına rağmen iyi gittiğini belirten Arslan “İlk tanıtımı yaptığımız günden bugüne yaklaşık bir buçuk ay geçmesine rağmen aldığımız geri dönüşler oldukça sevindiricidir. Aldığımız geri dönüşler sonrası başarılı ve faydalı bir projeye imza attığımızı gururla söyleyebilirim. Yakın zamanda ticaret hacmini rakamlara dökmek adına veri odaklı sistemimizde devreye girecektir. Bu sayede elde edeceğimiz veriler ile Ticaret Havuzu’nda gerçekleşen hacmi kayıt altına alacağız” dedi.

45 GÜNDE 90 TALEP

Ticaret Havuzu sistemi ile ilgili üyelere detaylı bir sunum yapan Genç TÜMSİAD Başkanı Asaf Yalçın İstanbullu ise Ticaret Havuzu sisteminde yaklaşık 90 alım talebinin gerçekleşmesiyle doğru bir yolda olduklarını dile getirdi. Ayrıca İstanbullu “Ticaret Havuzu aktif ticari bilgi paylaşım platformudur. Ticaretin en hızlı bir şekilde yapılabilmesi adına kurgulanmıştır. İlk tanıtımdan bu yana 45 gün geçti. Bu 45 günlük zaman diliminde 90 civarı alım talebi ile karşılaştık. Bunların çoğu karşılandı. Çok yeni olmasına rağmen oldukça iyi gidiyoruz. Sistem oturunca çok daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.