Hava Durumu

Türkiye büyümede dünya lideri

Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde çift haneli büyüme oranını yakalayarak AB, G20 ve OECD ülkelerine fark attı. AB ülkelerinin dört katından fazla büyüyen Türkiye, G20'de de büyüme oranlarıyla dikkati çeken Çin ve Hindistan'ı geride bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Türkiye büyümede dünya lideri
 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve OECD verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye bu yılın ikinci çeyreğinde yakaladığı yüzde 5,2'lik büyüme performansını üçüncü çeyrekte (temmuz-eylül dönemi) iki kattan fazla artırarak yüzde 11,1'e taşıdı. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüdü Başbakan Yardımcısı Şimşek: Kimsenin hayal edemediği kadar güçlü bir performans söz konusu Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: Türkiye ekonomisi yüzde 6,7 büyüme başarısı gösterdi Ekonomi Bakanı Zeybekci: Yıl sonunda yüzde 7 civarı büyüme de sürpriz olmayacak Kalkınma Bakanı Elvan: Son 6 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba: Türkiye tarımda önemli bir seviyeye ulaştı İş dünyası yüzde 11,1'lik büyümeden memnun

Türkiye, bu büyüme oranıyla söz konusu dönemde AB, G20 ve OECD ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı. 

AB ortalamasının 4 katından fazla büyüme

Avrupa ülkeleri yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,1, üçüncü çeyreğinde ise yüzde 2,5 büyüdü. Böylece Türkiye, Avrupa ortalamasının 4 katından fazla büyüme gösterdi.

Avrupa'da yılın üçüncü çeyreğinde en fazla büyüme kaydeden ülke Romanya oldu. Romanya söz konusu dönemde yüzde 8,8 büyüme başarısı yakaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.