Hava Durumu

TÜRKİYE EKONOMİSİ KADIN İLE GÜÇLENİYOR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, KOSGEB ile birlikte düzenlenen girişimcilik programlarının yarısından fazlasını kadın girişimcilerin oluşturduğunu belirterek, “Ülkesine ve kentine yatırım yapan kadın girişimcilerimizin sayısı her geçen gün artıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2017 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TÜRKİYE EKONOMİSİ KADIN İLE GÜÇLENİYOR
 BTSO çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, iftar programında buluştu. Altıparmak Temsilcilik Binası’nda düzenlenen programda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, rekabetin yoğun olarak yaşandığını dünyada Türkiye’nin mutlaka yeni sanayi modellerini takip etmek zorunda olduğunu söyledi. Ülke ekonomisinin gelecek hedeflerine ulaşmasının daha fazla üretim, daha fazla inovasyon ve daha fazla yatırım yapmaktan geçtiğini dile getiren Başkan Burkay, bu noktada yeni girişimcilerin yetiştirilmesinin önemini vurguladı.

KALKINMAYA DESTEK

Türkiye’de kadın girişimci sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Burkay, ekonomiye katılan her iş kadınının ülkenin büyümesine ve üretimine moral verdiğini vurguladı. “Kadın girişimcilerimizin sayısının artmasıyla toplumsal refahımız da artacak” diyen Başkan İbrahim Burkay, “Girişimci kadınlarımızı mutlaka ekonomiye kazandırmanın yollarını bulmalıyız. Her bir kadın girişimcimiz, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hamlesine destek oluyor" ifadelerini kullandı.

KADINLAR GİRİŞİMCİ OLMAK İSTİYOR

BTSO Başkanı Burkay, kadın girişimcilerin en büyük sıkıntılarından birisinin sermaye yetersizliği olduğunu vurguladı. Bu noktada BTSOolarak, kadın girişimcileri teşvik edici politika ve uygulamaların yaygınlaşmasını desteklediklerini ifade eden İbrahim Burkay, BTSO ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik kurslarına şimdiye kadar 300’ün üzerinde girişimci adayının katıldığını vurguladı. Eğitimlere katılanların büyük bir çoğunluğunun kadın girişimci olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Bu tablo kadınlarımızın girişimci olmak istediğinin en önemli göstergesidir. Bizler BTSO olarak her bir kadın girişimcimizin yanındayız. Memleketi için çalışan ve kalkınma hamlemize katkı sunan her bir iş kadınımız, ülkemizin hayallerine ulaşmasını sağlıyor. Gerek üretim gerek istihdam gerek de ihracatta ülkesine ve kentine değer katan cesur ve kararlı her bir kadın girişimcimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EKONOMİNİN KRALİÇELERİ

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, iş kadınlarının olduğu her yerde ekonomik ve sosyal kalkınmanın da olduğunu söyledi. Kadın girişimciler olarak kadınların daha fazla ekonomiye katılmasını sağlamak istediklerini kaydeden Özdemir, “Kadın girişimcilerimizin sayısının artması için Odamızın destekleriyle çok güzel adımlar attık. Düzenlenen girişimcilik eğitim programlarından birçok kadın girişimcimiz işyerlerini kurdu. Bu yıl içerisinde ‘Ekonominin Kraliçeleri Zirvemizi’ hayata geçirmek istiyoruz. Odamızın da destekleriyle TOBB KGK olarak kadınlarımızı girişimciliğe yöneltmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadın girişimcilerimizin her zaman yanında olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.