Hava Durumu

TürkTraktör İtalya bahçesinde

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, EXPO 2016 Antalya’da düzenlenen İtalya Milli Günü’nde açılışı yapılan İtalya Bahçesi’ni, üst düzey İtalya heyeti ile ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TürkTraktör İtalya bahçesinde
 Türk otomotiv sektörünün halen faaliyetteki en köklü üreticisi TürkTraktör’ ün Genel Müdürü Marco Votta, EXPO 2016 Antalya kapsamında hazırlananİtalya Bahçesi’nin açılışına, aralarında İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo,İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ivan Scalfarotto, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli’nin de bulunduğu heyet ile birlikte katıldı.

Expo 2016 Antalya’da 1.000 m²’lik İtalya pavyonunda, dünyaca ünlü İtalyan peyzaj mimarlarıyla birlikte hazırlanan İtalya Bahçesi’nde geçtiğimiz yıl İtalya’da düzenlenen törende verilen ve Avrupa’nın en saygın ödüllerinden ‘Yılın Traktörü-2015’ ödülünü kazanan New Holland’ın TTJ model traktörü de sergilendi.

EXPO 2016 Antalya’da, İtalya Milli Günü kutlamasında açılışı yapılan İtalya Bahçesi’ne gerçekleştirilen ziyaret; samimi bir sohbet ortamında geçti. TürkTraktör Genel MüdürüMarco Votta yetkililerle yaptığı sohbet sırasında Türk mühendisler tarafından geliştirilen ödüllü traktör New Holland TTJ’nin aynı zamanda Türkiye’de üretildiği bilgisini de verdi.

Açılış konuşmalarında İtalya Ekonomik Kalkınma Müsteşarı Ivan Scalfarotto, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilere değinerek; Türkiye’nin İtalya’nın önemli ticaret ortaklarından birisi olduğuna dikkat çekti ve Türkiye’de bin 300’den fazla İtlayan şirketinin iş yaptığını söyledi.

Konuklar aynı akşam ünlü İtalyan folk müzik sanatçısı ve besteci Eugenio Bennato ve grubu Taranta Power’ın konserine katılarak günü keyifli bir şekilde tamamladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.