Hava Durumu

“TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Ege”

2019 dönemi itibari ile bir girişimcilik programına dönüşen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! en çok başvuru aldığı bölgelerden biri olan Ege Bölgesine yönelik kurgulanan modelle, girişimci gençleri desteklemeye devam ediyor. 2019 itibariyle girişimcilik programına dönüşen etkinlik 7 Mayıs’ta önemli isimleri EGİAD ev sahipliğinde ağırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Ege”

EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğe, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen ve yarışacak genç girişimciler katılacak.

Ege Bölgesi’ne yönelik tasarlanan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege modeli, EGİAD ve BASİFED iş birliğinde hayata geçirilmişti.

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011’den bu yana düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2019 dönemi itibariyle bir girişimcilik programına dönüştü. Bu çerçevede programın en çok başvuru aldığı bölgelerden biri olan Ege Bölgesi'ne yönelik tasarlanan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege modeli, EGİAD ve BASİFED iş birliğinde hayata geçirilmişti. Bölgenin iş dünyası dernekleri, melek yatırımcı ağları ve girişimcilik merkezleri ile birlikte oluşturulan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege modeli ile, genç girişimci adaylarına yönelik Ege’de bir girişimcilik kampı düzenlenmesi, kampa katılan ekiplerin fikirlerini iş insanlarına sunması ve seçilen ekiplerin iş insanları ile birlikte iki ay süresince girişim fikirleri üzerinde çalışması amaçlandı.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’dan Ege’ye Özel Girişimcilik Kampı 

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Girişimcilik Kampı 21-22 Şubat tarihlerinde EGİAD ve BASİFED iş birliğinde, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir'de gerçekleştirilmişti.  Kampa Türkiye genelinde ilk 150 iş fikri arasına giren ekiplerden Ege Bölgesinde yer alan 5 üniversiteden 38 girişimci adayı katıldı. 20’nin üzerinde konuşmacının yer aldığı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Girişimcilik Kampında girişimci adayı gençler, iş modeli kanvasından müşteri kazanımına, ihtiyaç doğrulamadan fikri hakların korunmasına, destek ve yatırım süreçlerinden sunum tekniklerine kadar birçok konuda eğitim alma fırsatını yakaladı. Ege bölgesi girişimcilik ekosistemi ve iş dünyası üyesi birçok isimle tanışma ve bağlantı kurma olanağı buldu. 

İş İnsanları Rehberliğinde Çalışan Ege Girişimcileri 7 Mayıs’ta Final İçin Yarışacak

İki günlük kampın ardından bir hafta boyunca iş modeli kanvasları ve sunumları üzerinde çalışan girişimci adayları, 2 Mart 2019 Cumartesi günü EGİAD ev sahipliğinde düzenlenen sunum gününe katılmıştı. İş fikri sunumlarını yapan 15 ekip arasından seçilen ve iki ay boyunca girişim fikirlerini gerçekleştirmeleri yolunda iş insanlarından rehberlik alan ekipler, 7 Mayıs tarihinde sahneye çıkarak son sunumlarıyla final için yarışacak. İki ay boyunca iş fikirlerini iş planına dönüştürmek için rehberlerle birlikte çalışan ekipler, final gününde iş planlarını TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege jürisine sunacaklar. 13.00 – 17.00 saatleri arasında EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi Portekiz Havrası’nda gerçekleşecek Final etkinliği ile dereceye giren girişimci sunumlarına çeşitli ödüller verilecek. 

Ödüller şu şekilde olacak;

Birinci ekibe, EGİAD Melekleri Yatırımcılarıyla Buluşma, Kuluçka Merkezi Desteği, EGİAD Melekleri’nden 6 ay mentorluk desteği alma.

İkinci ekibe, EGİAD Melekleri Yatırımcılarıyla Buluşma, Kuluçka Merkezi Desteği.

Üçüncü ekibe, EGİAD Melekleri Yatırımcılarıyla Buluşma.

 

Etkinlik Programı:

7 Mayıs’ta EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi Portekiz Havrası’nda gerçekleşecek olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Final Yarışması saat 13.00’te!

TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık ve EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan’ın açılış konuşmaları ile başlayacak. 6 ekibin yarışacağı etkinlik, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski’nin kapanış ve ödül töreni takdimiyle sonuçlanacaktır. 

 

Yarışacak 6 Ekip ve Mentorleri;

* Alp Avni Yelkenbiçer -  Yelkenbiçer Grup

Purple Ekibi: Fatma Öykü Gonca, Elif Linda Grace Altıntaş, Safanur Bol, Asude Sare Balıklılı

 

* Frederic Pagy – Özlem Tarım Ürünleri

Cupid'ness Ekibi: Buse Bakal, Egemen Solak

 

* Levent Kuşgöz - Kuşgöz İzmir Vinç Kiralama

Tıkla Bakıcım Gelsin Ekibi: Bilge Canıtez, Tuğçe Alkan, Demet Yelekçioğlu, Ayça Danış 

 

* Neşe Gök – İnci Holding

Car4future Ekibi: Oğuzhan Sarıtaş, Kutluhan Hakan, Doğucan Seyidoğlu

 

* Özüm İlter Demirci - Bayteks Tarım Ürünleri

Meshine Ekibi: Yunus Emre Aşkın, Burak Yörük, Abdulkadir Şehmus Özgün

 

* Yonca Güngör Çınar – Ege Asal Metal

Filabox Ekibi: Nijat Tarverdiyev, Umut Şensöz, Muhammet Mert Tuncel, Turab Mammadli

 

Jüri Üyeleri;

- Mustafa Aslan – EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı

- Seda Kaya Ösen – BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı

- Bilge Kalpaklıoğlu –  TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Çalışma Grubu Üyesi

- Şükrü Ünlütürk – EGİAD Danışma Kurulu Başkanı

- Aydın Buğra İlter – EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.