Hava Durumu

Umut yeşerten mektup

Turizmciler ve üreticiler, İsrail ve Rusya ile Türkiye arasında yaşanan siyasi kriz sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya gönderdiği mektup ve İsrail ile yapılan son mütabakat sonrası yeniden umutlanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Umut yeşerten mektup
İç piyasada satışını gerçekleştiremedikleri için topladıkları ürünlerin ellerinde kalmasından yakınan tarım üreticileri, Cumhurbaşkanı’nın mektubundan sonra Rusya’yla tekrar ticaret yollarının açılmasını umut ediyor. Türkiye'nin en verimli ovaları arasında yer alan ve şeftali üretiminin yoğun olduğu Gürsu ilçesine bağlı Kumlukalan Mahallesi'nde,tarlasından topladığı şeftaliyi iç piyasada tüketemediği için soğuk hava deposuna getiren şeftali üreticisi İsmail Uzun, yaşanan krizlerin ihracatı tamamen durma noktasına getirdiğini söyledi. Bölgede üretilen şeftalinin yüzde 70’inin Rusya tarafından alındığını dile getiren Uzun, "Rusya ile olan bu uçak krizinin ardından Rusya tek kalem mal almıyor. Bizim için sıkıntı oldu. İnşallah kriz bir an önce düzelir. İç piyasada satış olmadığı için malları soğuk hava depolarına koymak zorunda kalıyoruz. Soğuk hava deposunda da bir mal en fazla 25 gün kalabiliyor. Sonra meyve suyu oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Putin’e gönderdiği mektup var. İnşallah bu mektup ilişkileri düzeltir. İhracat açılır da rahatlarız biraz” diye konuştu.

TURİZMCİLER DE UMUTLU

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye ile İsrail arasında ikili ilişkilerin yeniden normalleşmesini sağlayacak olan müzakerelerin olumlu sonuçlanması, turist akışını olumlu etkileyecek bir unsurdur. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için uzun süredir çalışmaların sürdüğünü ve bu sonucun beklendiğini anlattı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.