Hava Durumu

VERBİS’E KAYIT OLMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNDE SON GÜN 31 ARALIK

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) üyelerine yönelik gerçekleştirdiği seminerlerde son olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu (KVKK) ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2019 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2019 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
VERBİS’E KAYIT OLMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNDE SON GÜN 31 ARALIK
 BUMİAD Dernek Merkezinde gerçekleşen seminere; BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Bozdemir, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ali Yumurtacı başta olmak üzere BUMİAD üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ilgi gösterdi. Avukat Yasemin Sarmaş ve Avukat Beren Öztürk tarafından verilen seminerde, Kişisel Verilerin Korunma Kanunu (KVKK) detaylıca işlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Bozdemir, “Üyelerimizle yaptığımız istişareler sonucunda birçok arkadaşımız, bu konuda bilgilendirici bir toplantı yapmamızı talep ettiler. Gelişen teknolojiyle birlikte bilgi sistemleri, veri koruma gibi konular oldukça önem kazandı ve özellikle son zamanlarda oldukça popüler bir konu haline geldi. Bizler de üyelerimizi yakinen ilgilendiren her konuda eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Veri işlemenin şartları nelerdir?

Bozdemir’in ardından konuşan Avukat Yasemin Sarmaş, veri işlemenin şartlarından bahsetti. Av. Sarmaş, “Açık rıza, kanunlarda açıkça öngörülme, fiili imkânsızlık, sözleşmenin kurulması ve ifası, hukuki yükümlülüğünün yerine getirilmesi, aleniyet kazanması, hakkın tesisi, veri sorumlusunun meşru menfaati gibi şartlarda veri işleyebiliriz” dedi.

Üçünü kişilere veya üçünü ülkelere kişisel veri transfer etmenin sıkı koşullara bağlandığını da hatırlatan Av. Sarmaş, veri sahibinin açık rızası olmadan verilerin yurtdışına çıkarılmasının yasak olduğuna vurgu yaptı.

“Toplum olarak henüz hazır değiliz”

Avukat Beren Öztürk de, toplum olarak henüz bu kanuna hazır olmadığımızı ifade ett. Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (VERBİS) kayıt olma yükümlülüğünde 31 Aralık 2019’un son gün olduğuna dikkat çeken Av. Öztürk, yaptırımların idari ve para cezalarıyla hapis cezalarına kadar gittiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.