Hava Durumu

Yeni Gümrük Birliği Türkiye'ye 12.5 Milyar Euro Katkı Sağlayacak

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ile Türkiye'nin milli gelirine yıllık 12,5 milyar euro katkı sağlanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yeni Gümrük Birliği Türkiye'ye 12.5 Milyar Euro Katkı Sağlayacak
 Avrupa Birliği ( AB)  Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger,  Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ile tahmini olarak  Türkiye'nin milli gelirine yıllık 12,5 milyar euro katkı sağlayacağını,  Avrupa Birliği'ne olan ihracatın da 5 milyar euro artacağını ifade etti.

"EKONOMİKSEL OLARAK İKİ TARAFIN DA AVANTAJI VAR"

Berger, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Türkiye ve  AB arasındaki  Gümrük Birliği'nin modernize olması gerektiğini ifade ederek,  Gümrük Birliği'nin modernize olması için  Avrupa Komisyonu ve  Türkiye'den  Ekonomi Bakanlığı'nın değerlendirme çalışması yaptığını anlattı.

Berger, "İki tarafın da yaptığı değerlendirme çalışması aynı sonuca vardı. Ekonomiksel olarak iki tarafın da avantajı var." dedi.  Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ile  Türkiye'de GSYH'nin artacağını belirten Berger,  Türkiye kadar olmasa da  AB'nin GSYH'sinin de artacağını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN MİLLİ GELİRİ 12,5 MİLYAR EURO ARTACAK"

Christian Berger, şunları kaydetti: "Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ile tahmini olarak  AB'nin GSYH'si yüzde 0,01, yani 5,4 milyar euro artar,  Türkiye'nin GSYH'si de yıllık 12,5 milyar euro büyür.  Türkiye'nin  AB'ye ihracatı da 5 milyar euro artar.  Türkiye her zaman  AB'nin çok önemli bir ticari partneri olmuştur.  Türkiye'nin yarısı  Avrupa'ya ihracat yapıyor. Aynı zamanda  Türkiye'deki yabancı yatırımların yarısından fazlası  AB'den geliyor. Bu yüzden  Türkiye ve  AB arasında çok güçlü bir ekonomik ilişki var."

Berger,  Türkiye'nin herhangi bir yerine gittiğinde teknoloji yatırımları ve iş konusundaki eğitimleri gördüğünü söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.